Συνάντηση Ξ. Μανιατογιάννη με εκπαιδευτικούς της Βόρειας Αθήνας για νέες περιβαλλοντικές δράσεις
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση Ξ. Μανιατογιάννη με εκπαιδευτικούς της Βόρειας Αθήνας για νέες περιβαλλοντικές δράσεις

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο δημαρχείο Βριλησσίων, μεταξύ του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, των εκπροσώπων της ΟΛΜΕ β’ Αθήνας ( Α’-Γ’ ΕΛΜΕ) Τάσου Αλεβίζου και Μιχάλη Ανδρεαδέλη, του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξη Μαυραγάνη και του προέδρου του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Βριλησσός», Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν: 

  • Η αξιοποίηση της νέας πεζοπορικής διαδρομής στο δάσος Θεόκλητου- Ρεματιάς, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος με τον Σύλλογο «Βριλησσός», ως μονοπάτι μάθησης και εξοικείωσης με το φυσικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές των σχολείων του Βορείου Τομέα Αθηνών.
  • Η προοπτική δημιουργίας ενός Κέντρου Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προγραμματίστηκε για τον Σεπτέμβριο περιήγηση εκπαιδευτικών της Βόρειας Αθήνας στη νέα πεζοπορική διαδρομή, ώστε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής να τη γνωρίσουν από κοντά και να μπορούν να την εντάξουν στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εκδρομών.

Ο κ. Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά:

Μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα προωθούμε την ενεργητική-βιωματική μάθηση και επενδύουμε από κοινού στη νέα γενιά και στην επόμενη βιώσιμη μέρα για το περιβάλλον.

Οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί ενεργοί πολίτες, γνωρίζοντας την αξία και το μεγαλείο της φύσης, θα την αγαπήσουν και θα την προστατέψουν στην πορεία της ζωής τους. Με την προοπτική δημιουργίας ενός Κέντρου Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον, βρισκόμαστε πιο κοντά στην ωρίμανση της περιβαλλοντικής συνείδησης της νέας γενιάς και συνολικά της τοπικής μας κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet