Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων για τη θερινή περίοδο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων για τη θερινή περίοδο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στο δημαρχείο Βριλησσίων, ενόψει της επερχόμενης θερινής – αντιπυρικής περιόδου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τον συντονισμό και οργάνωση των υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση, παρουσία του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Αλέξη Μαυραγάνη, παραβρέθηκαν: από την Περιφέρεια ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Α. Χαχλάκης, από το Πυροσβεστικό Σώμα ο αντιπύραρχος διοικητής 12ου Π.Σ., Ι. Κώστης, ο επιπυραγός Δ. Χιώλος του 9ου Π.Σ. και ο υποπυραγός Α. Κλάδης του 12ου Π.Σ., από τις Ένοπλες Δυνάμεις ο υπολοχαγός Σίμος Δημοσθένης, από την Αστυνομία ο διοικητής του Α.Τ. Βριλησσίων, Ν. Στασινός, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλ. Σιώμος, ο διευθυντής του γραφείου δημάρχου, Π. Φυκίρης, και οι επιχειρησιακά υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Α. Βιρβίλης και Α. Κοντομάρης.

Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ανάλυση των σχεδίων των εμπλεκόμενων φορέων σε σχέση με την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την κατάσταση του εξοπλισμού και τον έλεγχο των οχημάτων, καθώς και των θεμάτων που αφορούν αποκλειστικά τον Δήμο, όπως οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού, ο συντονισμός των εθελοντών, ο καθαρισμός των οικοπέδων κ.ά.

Συμφωνήθηκε δε να δοθεί ιδιαίτερη βάση στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet