Συνεχίζονται οι κουνουποκτονίες στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι κουνουποκτονίες στον Δήμο Βριλησσίων

Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες δράσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκεκριμένα πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες εντός των φρεατίων αποχέτευσης από εξειδικευμένο συνεργείο για την αδρανοποίηση των προνυμφών. Παράλληλα, εφαρμογές με εγκεκριμένα σκευάσματα γίνονται και όπου αλλού εντοπίζονται στάσιμα νερά σε κοινόχρηστους χώρους των Βριλησσίων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενα δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε πάνω από 1.000 φρεάτια, στα συντριβάνια στις πλατείες της πόλης, αλλά και στη λίμνη στο πάρκο «Μ. Κάλλας» (πρώην Ναυτική Βάση). Την ίδια ώρα, θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε όσους δημόσιους χώρους παρατηρούνται εστίες ανάπτυξης πληθυσμού των κουνουπιών.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής στα σημεία αρμοδιότητάς της, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, τη Ρεματιά αλλά και στο ρέμα του Βριλησσού.

Πολύ σημαντική για την ολοκληρωμένη προστασία από τα κουνούπια είναι και η μέριμνα στα σπίτια μας, οι απλές ενέργειες που όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στους δικούς μας χώρους.

Πώς συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των κουνουπιών:

  • Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια κτλ.
  • Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές.
  • Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.
  • Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό, θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζονται καλά.
  • Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας.
  • Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κ.λπ.) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.
  • Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μη μένει στάσιμο νερό.
  • Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε τη χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μη φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet