Την απομάκρυνση προκάτ αίθουσας από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Κοινωνία

Την απομάκρυνση προκάτ αίθουσας από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Την απομάκρυνση της προκάτ αίθουσας από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και την εξεύρεση άλλης λύσης για την κάλυψη των αυξημένων διδακτικών αναγκών του πολυπληθέστερου γυμνασίου της πόλης ζητά από τη δημοτική αρχή ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, επιδιώκοντας, μάλιστα, συνάντηση μαζί της.

Όπως εξηγούν οι γονείς το σχολείο είναι σχετικά παλιό και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αυξημένου μαθητικού πληθυσμού, ενώ στερείται αίθουσας εκδηλώσεων – πολλαπλών χρήσεων. Το φθινόπωρο του 2023 -μετά την απομάκρυνση της προκάτ αίθουσας εκδηλώσεων, λόγω των προβλημάτων που εμφάνιζε- τοποθετήθηκε προσωρινά, για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, μια μικρότερη προκάτ αίθουσα, 36τ.μ.

Κατά γενική ομολογία, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, η συγκεκριμένη αίθουσα δεν αποτελεί τον ιδανικό χώρο για την εκπαιδευτική διαδικασία. «Η ποιότητα του χώρου στον οποίο παρέχεται το εκπαιδευτικό έργο και διαδραματίζεται η διαδικασία της μάθησης αποτελεί βασικό παράγοντα στην εκπαιδευτική λειτουργία κι επηρεάζει μαθητές και διδάσκοντες. Η ύπαρξη αξιοπρεπών, ασφαλών και κατάλληλων σχολικών υποδομών αποτελεί ένα από τα ζητούμενα, ώστε το σχολείο να αποτελεί πόλο έλξης των μαθητών» τονίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς και προσθέτουν:

«Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη κάλυψης των διδακτικών αναγκών για τους μαθητές των περιοχών που εξυπηρετούνται από το 1ο Γυμνάσιο, θεωρώντας όμως ότι η χρήση προκάτ αιθουσών δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, σας θέτουμε το ζήτημα της απομάκρυνσης της προκάτ αίθουσας. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου, να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης άλλων λύσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψιν τη δυναμικότητα του συγκεκριμένου κτηρίου και την ανάγκη δημιουργίας αίθουσας εκδηλώσεων αποκλειστικά για το 1ο Γυμνάσιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet