10ήμερο ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

10ήμερο ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), και τον και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών  και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων «Η Αλληλεγγύη», συνδιοργανώνουν από 6/9/2017 έως 16/9/2017, 10ήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εθελοντικής  αιμοδοσίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω της θερινής περιόδου, στη διάρκεια της οποίας οι διαθέσιμοι αιμοδότες μειώνονται, δημιουργώντας αγωνία για τους ασθενείς που χρειάζονται αίμα λόγω διαφόρων αιτιών.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Σύλλογος αιμοδοσίας Χαλανδρίου «Ελπίδα»

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αιμοδοσίας
  • Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017,  ώρα 17.00-20.00, εθελοντική αιμοδοσία. Την ίδια μέρα και ώρα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα» Ελπίδας, θα πραγματοποιείται και  λήψη δείγματος μυελού των οστών όσων το επιθυμούν.
  • Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18.00, λαμπαδηδρομία, στην οποία θα συμμετέχουν λαμπαδηδρόμοι από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και το Γ.Ν. «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ». Τη φλόγα θα ανάψει  η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, στη διασταύρωση Σισμανογλείου και Πεντέλης, όπου θα ενωθούν όλες οι ομάδες λαμπαδηδρόμων με τους Θάνο Τσιρίκο, παγκόσμιο πρωταθλητή καταδύσεων και τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ Βριλησσίων, καθώς και αθλητές από τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Οι λαμπαδηδρόμοι θα τερματίσουν στην πλατεία Αναλήψεως, όπου θα τους υποδεχθεί η φιλαρμονική του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί επισήμων και θα τους δοθούν αναμνηστικά.
  • Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18.00
  1. Εθελοντική αιμοδοσία 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, από 09.00 – 13.00. Την ίδια μέρα και ώρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα» Ελπίδας, θα πραγματοποιείται και λήψη δείγματος μυελού των οστών όσων το επιθυμούν.
  2. Εκδήλωση επιστημονικής ενημέρωσης. Επίσημοι καλεσμένοι ομιλητές: Η πρόεδρος του ΕΚΕΑ, Χάρις Ματσούκα και ο επιστημονικός δ/ντής ΕΚΕΑ, αιματολόγος ιατρός Κων. Σταμούλης.

Το 10ήμερο εθελοντικής έκτακτης αιμοδοσίας στηρίζουν ενεργά

  • Οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης.
  • Το Γ.Ν. «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ» και το «Παίδων Πεντέλης».
  • Το ΕΚΑΒ.
  • Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων.
  • Η Ελληνική Αστυνομία του Α.Τ. Βριλησσίων.

«Σκοπός όλων η στήριξη στον θεσμό εθελοντικής αιμοδοσίας και της ηλεκτρονικής κάρτας αιμοδοσίας, που είναι μια πράξη ανθρωπιάς και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet