2.700 κιλά χαρτιού ανακύκλωσαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

2.700 κιλά χαρτιού ανακύκλωσαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βριλησσίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Ανακυκλώνω Χαρτί, γιατί μετράει» σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων (έξι συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που τοποθετήθηκαν στο σχολείο.

Τα υλικά που συλλέχθηκαν είναι: βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ και μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες. Στη συνέχεια τα υλικά ζυγίζονται από τον ΕΔΣΝΑ και για κάθε γεμάτο κάδο το σχολείο έλαβε περίπου 5.000 πόντους.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Συνολικά, συλλέχθηκαν περίπου 2.700 κιλά χαρτιού, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,5 πόντο ανά μαθητή.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, το οποίο και καταδεικνύει το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονέων.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης, επιβράβευσε όλα τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, απονέμοντας τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.

Επαίνους έδωσε, επίσης, η περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Κορωναίου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, Αλέξης Μαυραγάνης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Χαντζάρα και η πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής, Γιώτα Παρασκευοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet