2η συνάντηση του Cine Δράση για τον Αμερικανικό Κινηματογράφο
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

2η συνάντηση του Cine Δράση για τον Αμερικανικό Κινηματογράφο

Η 2η συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων Cine Δράση στο πλαίσιο των συζητήσεων «Βλέπουμε, συζητάμε, μαθαίνουμε, από και για το σινεμά» και συγεκριμένα των συζητήσεων που αφορούν στον Αμερικανικό Κινηματογράφο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στο στέκι της Δράσης (Πίνδου 30 & Μαραθώνος).

Λίγα λόγια για τη συνάντηση από το Cine Δράση

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι συζητήσεις με κεντρικό θέμα «Βλέπουμε, συζητάμε, μαθαίνουμε, από και για το σινεμά» συνεχίζουμε!

Έτσι, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, 8:30 μ.μ., και κάθε Δευτέρα στο στέκι της «Δράσης» (Πίνδου 30 και Μαραθώνος) βλέπουμε αποσπάσματα από αμερικανικές ταινίες και κουβεντιάζουμε για τον «Αμερικανικό Κινηματογράφο».

Η 2η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, 8:30 μ.μ.

Στη δεκαετία του 1910 το σινεμά γιγαντώνεται σε Αμερική και Ευρώπη. Η φτηνή μορφή ψυχαγωγίας των πρωταρχικών Νικελόντεον είχε εξελιχθεί σε μια μαζική βιομηχανία, στο πρωταρχικό της ακόμα στάδιο. Όσο γιγαντωνόταν το Μέσο, τόσο μεγάλωνε το Μήνυμα. Ο κινηματογράφος μετεξελισσόταν ραγδαία από μέσο φτηνής διασκέδασης στο απόλυτο Μέσο Φυγής και Απόδρασης. Τα πρωταρχικά φιλμάκια παραχώρησαν τη θέση τους σε υπέρλαμπρες υπερπαραγωγές. Αλλά ο κινηματογράφος δεν είχε επιδείξει ακόμα τα δυνατά χαρτιά του. Οι ταινίες ήταν πολλές, ο κόσμος περισσότερος – μα η ποιότητα αμφίβολη. Και αν μέχρι το 1914 η Ευρώπη πρωταγωνιστούσε, μετά τον Πόλεμο η Αμερική θα έπαιρνε τα ηνία. Ήδη στα χρόνια του πολέμου είχε εμφανιστεί ο σκηνοθέτης εκείνος που θα έκανε τη διαφορά και δεν ήταν άλλος από τον D.W. Griffith.

Εισηγητής ο Παναγιώτης Δενδραμής.

Ο Παναγιώτης Δενδραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια όμως ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Tο δωμάτιο» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2009. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική κουλτούρα και τα μέσα της. Αυτήν την περίοδο διδάσκει στη Σχολή Σταυράκου και ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet