Σκληρή επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων στον δήμαρχο Γ. Πισιμίση για τις σχολικές επιτροπές
Κοινωνία

Σκληρή επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων στον δήμαρχο Γ. Πισιμίση για τις σχολικές επιτροπές

Ότι «όσο και αν προσπαθεί δεν γίνεται, δεν μπορεί και δεν θέλει να κρυφτεί από την κυβερνητική γραμμή, την οποία ακολουθεί βεβαίως πιστά» κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Πισιμίση η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, αναφερόμενη στη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

«Αν κάτι πρέπει να μείνει στο νου κάθε κατοίκου της πόλης μας είναι η φράση που ακούστηκε από την ίδια τη διευθύντρια δημοτικού σχολείου στα Βριλήσσια: “Δεν έχει χαρτί, σαπούνι και σακούλες στη τουαλέτα και τα έβαλα εγώ από την τσέπη μου… Θα γίνει της κακομοίρας, σας το λέω”» αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Βασίλης Αρχιμανδρίτης, για να προσθέσει:

«Δυστυχώς η φράση αυτή ακούγεται και από άλλα σχολεία της πόλης μας, όταν διευθυντές / ντριες ζητάνε τη συνδρομή των γονέων, όταν απευθύνονται στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ακόμα και για το φωτοτυπικό χαρτί και αναλώσιμα, τα οποία δεν χορηγούνται λόγω έλλειψης χρημάτων. Τα παραπάνω αποτυπώνουν όχι μόνο την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας να αντεπεξέλθει στις καθημερινές, απόλυτα βασικές ανάγκες, αλλά αναδεικνύουν περίτρανα την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται με την κατάργηση των ΝΠΔΔ των Σχολικών Επιτροπών, την ανάθεση της οικονομικής διαχείρισης των σχολείων στους δήμους, την υποχρηματοδότηση μέσα από έναν νόμο που επισπεύδει στοχεύσεις που χρόνια τώρα προωθούνται, από όλες τις κυβερνήσεις, για το “αυτόνομο” και “βιώσιμο” σχολείο».

Η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Αρχιμανδρίτη στο Δημοτικό συμβούλιο:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα (επιπρόσθετα του ψηφίσματος της παράταξης Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης) σχετικά με την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρατάξεις Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, Δράση για μια Άλλη Πόλης και Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων κατέθεσαν κοινό ψήφισμα, το οποίο εν τέλει ψήφισε και η παράταξη Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας. Δηλαδή, ψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλην αυτής της διοίκησης.

Διαβάστε εδώ το κοινό ψήφισμα

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

  • «Αυτό το ψήφισμα, το οποίο αποτυπώνει την πραγματικότητα, θα ανέμενε κανείς να το ψηφίσει ο οποιοσδήποτε δεν βλέπει την καθημερινότητα με παρωπίδες, ιδεολογικές αγκυλώσεις, καθένας και καθεμιά που δεν είναι κλακαδόρος μιας πολιτικής, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί την Παιδεία σε τέλμα.
  • Η διοίκηση του Δήμου καταψήφισε το ψήφισμα, θεωρώντας το “υπερβολικό”, πολύ “πολιτικό” ,”με πολιτική στόχευση” “γενικό”, λες και η Παιδεία βρίσκεται σε μια γυάλα, ενώ, υποτιμώντας την αξία του, το χαρακτήρισε ως “μόδα”, επειδή πλήθος Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνουν αντίστοιχες αποφάσεις.
  • Παρελκυστικά κατέθεσε ένα δικό της, ας το ονομάσουμε ψήφισμα, με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό της συζήτησης σχετικά με τις Σχολικές Επιτροπές, αποστεωμένο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, από την οποία ψηφοφορία η Λαϊκή Συσπείρωση φυσικά απείχε, προκειμένου να μην νομιμοποιεί τέτοιες πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Η προσπάθεια της διοίκησης να υποτιμά κατοίκους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, η αγωνία της να μην αναδεικνύεται η αιτία της αθλιότητας που ζούμε το έτος 2024, ο στόχος να κατευθύνεται η δυσαρέσκεια σε ανέξοδα μονοπάτια, μοιράζοντας στους κατοίκους καθρεπτάκια λες και είναι ιθαγενείς, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να πέσει στο κενό.
  • Η πρακτική της αυτή θα βρει αντίπαλο, πρώτα και κύρια από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, που βράζει, βγάζει συμπεράσματα και δεν ανέχεται να τους κοροϊδεύουν στα μούτρα τους.
  • Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των σχολείων, όσο και στη συλλογική προσπάθεια για μια δημόσια δωρεάν Παιδεία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες».

Προηγούμενο άρθρο

Σκληρή επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων στον δήμαρχο Γ. Πισιμίση για τις σχολικές επιτροπές

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet