Έτοιμο το πλάνο της δημοτικής αρχής Ηρακλείου για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έτοιμο το πλάνο της δημοτικής αρχής Ηρακλείου για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νηπιαγωγείων της πόλης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του, παρουσία του διευθυντή και της προϊσταμένης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Θανάση Ανδρώνη και Βάνας Νίνου, για να συντονίσουν οι δύο πλευρές τις ενέργειές τους, προκειμένου Δήμος και διεύθυνση να προσφέρουν τα μέγιστα στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Όπως ενημέρωσαν ο δήμαρχος και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Μίνα Παναγιωτακοπούλου, ο Δήμος έχει διεκδικήσει κονδύλι 238 χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για την αγορά προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, οι οποίες θα προστεθούν στα νηπιαγωγεία της πόλης, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον τάξεις και να καλυφθούν όλα τα παιδιά που θα εγγραφούν αυτήν την περίοδο.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία έχει βάλει μπροστά την διαδικασία για την προμήθεια των αιθουσών και, εάν όλα πάνε καλά, μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η εγκατάστασή τους με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την άνεση των παιδιών και των δασκάλων (μόνωση, θέρμανση, μπάνιο κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος έχει σε επιφυλακή εφεδρικό σχέδιο με τις αίθουσες που δημιούργησε πέρυσι (σε παραρτήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών και τις υπάρχουσες προκάτ) ούτως ώστε, οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, να μην έχει επίπτωση σε κανένα παιδί, «όπως άλλωστε έγινε και το καλοκαίρι του 2019 κατά το οποίο, μολονότι ο Δήμος εξαιρέθηκε από το μέτρο της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης επειδή από την κεντρική διοίκηση δεν δόθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι ή η υποδομή, η δημοτική αρχή με ίδιες δυνάμεις κατάφερε και κάλυψε όλα τα παιδιά που επέλεξαν να φοιτήσουν στις τάξεις του νηπιαγωγείου».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε:

«Τα παιδιά μας είναι απόλυτη προτεραιότητα. Όπως φροντίσαμε να τελειώσει ομαλά αυτή η περιπετειώδης χρονιά, θωρακίζοντας την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και, κατά συνέπεια, των οικογενειών τους, έτσι θέλουμε να κάνουμε την βέλτιστη δυνατή προετοιμασία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και τη νέα σχολική περίοδο.

»Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Όπως όμως έχουμε αποδείξει, διαθέτουμε σχέδιο και για τις φορές που κάτι πάει στραβά ώστε να μην ταλαιπωρούμε τους Ηρακλειώτες.

»Με αυτό το σχέδιο και με σοβαρότητα θα προχωρήσουμε, δουλεύοντας όλο το καλοκαίρι εάν χρειαστεί. Για τα παιδιά δεν υπάρχουν εκπτώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet