Ακόμα έξι συστήματα υπόγειων κάδων τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ακόμα έξι συστήματα υπόγειων κάδων τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Έξι ακόμα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επεκτείνοντας το δίκτυό τους σε περισσότερα σημεία εντός των ορίων της πόλης. Τα νέα συστήματα έχουν μπει και λειτουργούν στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου (στη διασταύρωση των οδών Κ. Παλαμά και Αγίου Γεωργίου) στη γειτονιά της Καναπίτσας (στη διασταύρωση Αγ. Νεκταρίου και Αττικής), στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ευριπίδου, στην οδό Πίνδου, στην πλατεία Μπομποτίνου και στην πλατεία Φολεγάνδρου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, με την προσθήκη των καινούργιων συστημάτων αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των υπόγειων κάδων που έχουν τοποθετηθεί στην πλειοψηφία, πλέον, των στρατηγικών σημείων του Ηρακλείου, όπου δηλαδή υπάρχει πυκνοκατοικημένη περιοχή ή έντονη εμπορική δραστηριότητα και, συνεπώς, παράγονται καθημερινά περισσότερα απορρίμματα.

Το όφελος από τη χρήση υπόγειων κάδων είναι πολλαπλό: Αφ’ ενός με την βύθιση των κάδων τα απορρίμματα δεν βρίσκονται πλέον εκτεθειμένα στην επιφάνεια με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της πόλης και την υγιεινή. Αφ’ ετέρου με το σύστημα πίεσης που διαθέτουν, συμπυκνώνουν το απόρριμμα, με αποτέλεσμα ένα μόλις σύστημα υπόγειων κάδων να χωράει τον όγκο 10 συμβατικών. Αυτό συνεπάγεται ότι στα σημεία που τοποθετούνται οι καινούργιοι υπόγειοι κάδοι, οι παλιού τύπου μπορούν να απομακρυνθούν απελευθερώνοντας χώρο για την διέλευση των πεζών και την στάθμευση των οχημάτων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά:

«Ξεκινήσαμε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο την τοποθέτηση υπόγειων κάδων διαπιστώνοντας στην πράξη τα οφέλη από αυτόν τον εκσυγχρονισμό του τρόπου που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα της πόλης μας. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε λοιπόν, σε περισσότερα σημεία της πόλης ώστε να αναβαθμίσουμε αισθητικά, κυρίως όμως, λειτουργικά της γειτονιές του Ηρακλείου, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο όμορφη πόλη, μια πόλη που προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet