Ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία νέων αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στα σχολεία του Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία νέων αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στα σχολεία του Ηρακλείου

Με χρηματοδότηση που διεκδίκησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν κλειστές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στα σχολεία της πόλης, τα οποία με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουν τις υποδομές των σχολικών κτηρίων για τις μαθητικές δραστηριότητες, παράλληλα όμως θα λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης στεγασμένων χώρων που θα μπορούν κατά τις εξωσχολικές ώρες να φιλοξενούν αθλητικά προγράμματα (π.χ. προπονήσεις αθλητικών σωματείων), πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Αυτό το έργο γίνεται χωρίς να κοστίσει κάτι στο δημοτικό ταμείο, αλλά πετυχαίνοντας την χρηματοδότηση από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκίας Κεφαλογιάννη, το αίτημα της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών, που θα «ξεκλειδώσουν» τα έργα της κατασκευής των κλειστών αιθουσών στα 1ο Λύκειο, 2ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό και 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Παρών στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τους περιφερειακούς συμβούλους που έκαναν δεκτή την πρότασή μας και, έτσι, θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πράξη τον σχεδιασμό μας για να δώσουμε οριστική λύση στο θέμα της έλλειψης κλειστών χώρων άθλησης και εκδηλώσεων για τους μαθητές και τους αθλητές της πόλης. Με την ίδια σοβαρότητα με την οποία διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση της διαδικασίας θα κινηθούμε και προς την υλοποίηση των έργων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet