Αντιπλημμυρικά έργα και ανάπλαση στην Αγία Τριάδα Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Αντιπλημμυρικά έργα και ανάπλαση στην Αγία Τριάδα Ηρακλείου Αττικής

Την επέκταση των αγωγών απορροής των ομβρίων υδάτων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυτή τη φορά παράλληλα με τα έργα ανάπλασης στις οδούς γύρω από την Αγία Τριάδα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στους δρόμους που επεμβαίνει ο Δήμος -σε όποια σημεία έχει υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία ότι χρειάζεται- πέρα από τα έργα που γίνονται στην επιφάνεια, στο υπέδαφος τοποθετείται νέος αγωγός, ο οποίος συνδέεται, με τη σειρά του, στο κεντρικό δίκτυο απορροής.

Αυτή την περίοδο οι σχετικές εργασίες είναι σε εξέλιξη στην οδό Αγίας Τριάδος, ένα κατηφορικό και πάγια προβληματικό σημείο, στο οποίο ο νέος αγωγός θα δώσει οριστική λύση.

«Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται στο τέλος των έργων (που, βέβαια, αφήνει μια πολύ ωραία εικόνα). Είναι και όσα γίνονται κάτω από το έδαφος και δεν φαίνονται που έχουν σημασία. Στα έργα ανάπλασης των οδών γύρω από την Αγία Τριάδα συνεχίζουμε να επεκτείνουμε με νέους αγωγούς το δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων ώστε να ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, να προστατεύσουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας και τις περιουσίες τους. Έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας αλλά και που προσδίδουν ουσία και ασφάλεια», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκτελεί τους τελευταίους μήνες ευρεία ανάπλαση στις γειτονιές γύρω από τις πλατείες Μανδηλαρά και Αγίας Τριάδος. Η παραδοσιακή άσφαλτος αφαιρείται και στη θέση της μπαίνουν βιοκλιματικά υλικά που προσθέτουν καλύτερη αισθητική και βελτιώνουν το μικροκλίμα της περιοχής. Παράλληλα, οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης και τοποθετείται νέος αστικός εξοπλισμός (φωτισμός led, παγκάκια κ.ά.). Όλα αυτά χωρίς κόστος για το δημότη, με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από προγράμματα του Πράσινου Ταμείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet