Γιορτή για τα ζώα διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γιορτή για τα ζώα διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, κυρίως τα παιδιά, τους φιλόζωους αλλά και στα ίδια τα ζωάκια οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 18:00 στο δημοτικό Πάρκο Σκύλων (Πεύκων & Κλεισθένους). Όπως κάνει κάθε χρόνο, λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Δήμος, μέσα από αυτή τη γιορτή, δίνει την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες, αφενός σε όσους έχουν κάποιο ζωάκι, να μάθουν πώς μπορούν να το φροντίζουν καλύτερα, να το εκπαιδεύσουν και να κάνουν τη συμβίωση μαζί του ακόμα πιο αρμονική, αφετέρου σε όσους δεν έχουν, να γνωρίσουν το πρόγραμμα προστασίας και υιοθεσίας αδέσποτων του Δήμου, προκειμένου, εάν θέλουν, να βάλουν και αυτοί έναν τετράποδο σύντροφο στη ζωή τους.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τα happenings, τα παιχνίδια για τα παιδιά και τη μουσική (θα παίξει εθελοντικά ο dj Νίκος Παλληκαρίδης) οι επισκέπτες της γιορτής θα μπορέσουν να δουν από κοντά επίδειξη εκπαίδευση και, agility, να πάρουν συμβουλές από ειδικούς (εκπαιδευτές και κτηνιάτρους), καθώς και να γνωρίσουν ποια ζωάκια διατίθενται προς υιοθεσία από το πρόγραμμα του Δήμου αυτήν την περίοδο.

Όσοι ενδιαφέρονται να μαθαίνουν συνεχώς για τις δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τα ζώα, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα του Δήμου, www.iraklio.gr, αλλά και από την ειδική σελίδα στο facebook Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Pet Rescue, η λειτουργία της οποίας έχει βοηθήσει να υιοθετηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αδέσποτων ζώων που φροντίζει μέσα από το πρόγραμμά του ο Δήμος.

Μάλιστα, ο Δήμος, όπως ανακοίνωσε, πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων της πόλης, με τη δημιουργία ενός δικού του, μεγάλου χώρου φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, για να μπορούν οι τετράποδοι φίλοι να έχουν ένα ιδανικό, προσωρινό σπίτι μέχρι να βρουν το οριστικό τους, στην οικογένεια που θα επιλέξει να τα υιοθετήσει.

«Στην προστασία και τη φροντίδα των ζώων δεν περιοριζόμαστε στα λόγια και τις ευχές. Με τις πράξεις μας δείχνουμε το πραγματικό μας ενδιαφέρον ως ένας από τους λίγους δήμους της Αττικής με πλήρες πρόγραμμα για την προστασία των αδέσποτων. Δεν επαναπαυόμαστε, αντίθετα, εξελίσσουμε και τονώνουμε διαρκώς τις δράσεις μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet