Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα ήταν η Κυριακή 19/5 στο Κτήμα Φιξ. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής οργάνωσε ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα ζωάκια που φροντίζει το δημοτικό Γραφείο Αστικής Πανίδας -μέσα από το ειδικό Πρόγραμμα Προστασίας του Δήμου- αλλά και ζώα από αντίστοιχα προγράμματα όμορων δήμων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αρκετά από τα ζωάκια, σκυλάκια και γατάκια, μπόρεσαν να υιοθετηθούν βρίσκοντας ένα καινούργιο σπίτι.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες σχολείων από τη βορειοανατολική Αττική (ανάμεσά τους και το Ηράκλειο), που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα στον σχετικό διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος με θέμα «Αγαπάμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που επισκέφθηκαν σήμερα το Κτήμα Φιξ και αποφάσισαν να υιοθετήσουν κάποιο από τα ζωάκια μας. Έχοντας και ο ίδιος βάλει στην οικογένειά μου ένα από αυτά τα αδέσποτα σκυλάκια τα τελευταία χρόνια, μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο δεν θα το μετανιώσουν, ίσα ίσα θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο. Επίσης, να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό του ΣΒΑΠ και μας γέμισαν με όμορφες ζωγραφιές, βοηθώντας μας να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Υπενθυμίζεται ότι, εάν κάποιος ή κάποια θέλει να υιοθετήσει ένα από τα αδέσποτα ζώα του Προγράμματος Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα του Γραφείου Αστικής Πανίδας 2132000144, 2132000114 ή να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση [email protected].

Η ανακοίνωση του ΣΒΑΠ για τις βραβεύσεις:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet