Γόνιμη η πρώτη φάση του Κύκλου Διά Βίου Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Γόνιμη η πρώτη φάση του Κύκλου Διά Βίου Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Με εννιά διαλέξεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, οικονομικών και επιστημονικών θεμάτων, ολοκληρώθηκε ο πρώτος, πιλοτικός Κύκλος Διά Βίου Εκπαίδευσης, το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στην κατεύθυνση της διαρκούς κατάρτισης και ενημέρωσης των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις εννιά αυτές συναντήσεις παρακολούθησαν δωρεάν δεκάδες άνθρωποι από το Ηράκλειο αλλά και γύρω περιοχές, ενώ ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες, ειδικοί επί του εκάστοτε θέματος. Όλες οι διαλέξεις είναι αναρτημένες σε μορφή βίντεο στην ιστοσελίδα του Δήμου (ενότητα Προγράμματα – Κύκλος Δια Βίου Εκπαίδευσης) για να τις παρακολουθήσουν όσοι και όσες επιθυμούν. Εκεί υπάρχει και η παρουσίαση από τον υπεύθυνο και οργανωτή του προγράμματος, καθηγητή Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, προετοιμάζει και τη νέα φάση του Κύκλου. Στόχος είναι με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-25 ο Κύκλος να διαμορφωθεί ως μαθήματα, πλέον, επικεντρωμένων και διαδοχικών ενοτήτων, που θα παρέχει εξέλιξη προόδου σε όσες και όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, με κριτήριο τη γνώμη τους.

Οι εννιά διαλέξεις που δόθηκαν ήταν:

  • «Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργικές βιομηχανίες», Γιώργος Δαρεμάς Διδάκτορας Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sussex U.K.).
  • «Χειμερινές ιώσεις, εμβόλια και απαντήσεις του οργανισμού», Ευθύμιος Παρώνης, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας, MSc, PhD.
  • «Εφηβεία και Διαδίκτυο», Σταυρούλα Σουλτάνη, Ψυχολόγος MSc, Άννα Μελαδάκη, Κοινωνική Λειτουργός.
  • «Διαδίκτυο και Οικογένεια Ασφάλεια Διαδικτύου για όλη την οικογένεια», Χρήστος Σκοπετέας, Μηχανικός πληροφορικής. IT Manager Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.
  • Διατροφή στην παιδική ηλικία», Δρ Δημήτριος Μπιτσάνης, Κλινικός Διαιτολόγος.
  • «Οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και η συνολικότερη εικόνα στα κόκκινα δάνεια», Γεωργία Φ. Βαχαρίδη, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
  • «Ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτογνωσίας και καλής επικοινωνίας», Βίκυ Τσιανίκα, MSc in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πτυχιούχος Θεατρολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BTEC IN THERAPEUTIC COUNSELLING QCF. Πτυχιούχος Δημοσιογράφος ΕΡΤ.
  • «Η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα το 2024», Πολυχρόνης Ξυπολιάς, Senior Ασφαλιστικός και Επενδυτικός σύμβουλος στην ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ.
  • «Τραπεζική πραγματικότητα», Ανδρέας Καραδάκης, τραπεζικό στέλεχος, υποδιευθυντής Εθνικής Τράπεζας.

«Θέλω να ευχαριστήσω καθέναν και κάθε μία από τους επιστήμονες και ειδικούς που εθελοντικά παρουσίασαν τις εννέα αυτές διαλέξεις, τις οποίες παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας, δίνοντάς μας το έναυσμα να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το εγχείρημα ώστε να συμβάλλουμε στην διαρκή εκπαίδευση της τοπικής μας κοινωνίας. Λέμε πάντα ότι ενημερωμένος πολίτης είναι ο πολίτης που μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά, να θωρακίσει την ποιότητα της ζωής του, να προσφέρει με τη σειρά του περισσότερο στην κοινωνία», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet