Γ. Παπαδημητρίου: Δεν ψηφίσαμε τις μειώσεις δημοτικών τελών γιατί το Ηράκλειο έχει ανάγκη άλλο μείγμα πολιτικής
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου: Δεν ψηφίσαμε τις μειώσεις δημοτικών τελών γιατί το Ηράκλειο έχει ανάγκη άλλο μείγμα πολιτικής

Για «αναντιστοιχία» της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αναφορικά με όσα υποστήριζε προεκλογικά για τις μειώσεις των δημοτικών τελών κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος επισημαίνει ότι «μειώσεις της τάξεως του 10% και 6% αντιστοιχούν σε 400.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου» και ότι η παράταξή του δεν ψήφισε αυτές τις μειώσεις «γιατί το Ηράκλειο έχει ανάγκη από διαφορετικό μείγμα πολιτικής».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γ. Παπαδημητρίου: Το Ηράκλειο χρειάζεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Η διοίκηση κινείται σε αναντιστοιχία με όσα υποστήριζε προεκλογικά

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση πλέον σε κανέναν το γεγονός ότι η σημερινή δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής, στον βωμό της επικοινωνίας προσπαθεί να καλλιεργήσει εντυπώσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τις θέσεις που η ίδια εξέφραζε προεκλογικά.

Το ίδιο κάνει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής στο Ηράκλειο. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και στο μέτωπο της μείωσης(;) των δημοτικών τελών. Ο κ. Νίκος Μπάμπαλος και οι συνεργάτες του, στην απέλπιδα προσπάθεια τους να πείσουν ότι παράγουν έργο για την πόλη, παρουσιάζουν τη μείωση της τάξεως του 10% και 6% «για δεύτερη χρονιά», ως κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό.

Ξεχνούν ωστόσο τις άκρατες υποσχέσεις που μοίραζαν οι ίδιοι πριν από τις εκλογές και δίνουν στο γεγονός διαστάσεις νέας προεκλογικής φιέστας. Δικαίωμά τους. Η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας των δημοτών είναι αυτή που τους διαψεύδει.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε μακριά από τη δημαγωγία και την καλλιέργεια στρεβλών εντυπώσεων και είναι αναγκαίο να τονίσουμε στους δημότες τα εξής: Τα δημοτικά τέλη χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στις κατοικίες και στους επαγγελματικούς χώρους. Τα ποσά που εισπράττονται είναι η μόνη σταθερή πηγή εσόδων για τον Προϋπολογισμό του Δήμου, μετά την τακτική κρατική επιχορήγηση που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) συνιστά ξεχωριστή κατηγορία έμμεσης φορολογίας που επιβαρύνει τους δημότες και όπως όλοι ξέρουμε στο Ηράκλειο κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι τα εισπραχθέντα σε ετήσια βάση ποσά από τα δημοτικά τέλη, αυτοδικαίως πρέπει να επιστρέφονται στους δημότες με τη μορφή ανταποδοτικών υπηρεσιών.

«Εκτός του ότι οι δημότες δεν απολαμβάνουν ανταποδοτικές υπηρεσίες εφάμιλλες των ποσών που καταβάλουν, οι νέες μειώσεις που εξήγγειλε η διοίκηση του Δήμου είναι καλοδεχούμενες, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δηλώνει σχετικά ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου και συμπληρώνει: «Οι μειώσεις της τάξεως του 10% και 6% αντιστοιχούν σε 400.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό του Δήμου. Για εμάς η άσκηση πολιτικής σχετίζεται με το εφικτό. Το Ηράκλειο έχει ανάγκη από διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Δεν ψηφίσαμε αυτές τις μειώσεις γιατί κινούνται μακριά από την πραγματική οικονομική κατάσταση των δημοτών. Η διοίκηση για ακόμη μια φορά δημαγωγεί αλόγιστα γιατί ουσιαστικά δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ελάττωσης και περιστολής των δαπανών που είναι αναγκαία για να γίνει πραγματικότητα η ουσιώδης ελάφρυνση των οικογενειών και των επιχειρήσεων στην πόλη μας».

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου αφού υπενθυμίζει ότι: «Η διοικούσα αρχή κινείται σε αναντιστοιχία με όσα υποστήριζε προεκλογικά», καταλήγει λέγοντας: «Αναφορικά με τον ΦΗΧ είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε σε όλους, όσους σήμερα προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ότι η σύμβουλος της διοίκησης κ. Μαρία Παντερή, όταν ο κ. Μπάμπαλος βρισκόταν στην αντιπολίτευση, με την ιδιότητά της (τότε) ως εισηγήτρια για ζητήματα φορολογικής πολιτικής, είχε προς τιμήν της τονίσει ότι το Ηράκλειο έχει πιο υψηλά ποσοστά ακόμη και από περιοχές όπως η Κηφισιά, η Πεντέλη ακόμη και η Γλυφάδα. Παραδέχομαι ότι η κυρία συνάδελφος ήταν εξαιρετικά διαβασμένη και άκρως διαφωτιστική. Σημείωσε τη θλιβερή πρωτιά του Ηρακλείου. Το φαινόμενο αυτό είναι στρεβλό. Το κουβαλάμε χρόνια ως Δήμος και πρέπει να αλλάξει δραστικά. Τα δελτία Τύπου και οι ανακοινώσεις που μοιράζει ο δήμαρχος προεκλογικά δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα».   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet