Δωρεάν μέτρηση της κοιλιακής αορτής στα Δημοτικά Ιατρεία Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δωρεάν μέτρηση της κοιλιακής αορτής στα Δημοτικά Ιατρεία Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης κοιλιακής αορτής προσφέρει στους Ηρακλειώτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από την συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Ιατρεία (2ος όροφος δημαρχείου) τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να επωφεληθούν θα πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού στον τηλ. αριθμό 213 2000196, έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Όπως ενημερώνει ο Δήμος, επειδή τα προσφερόμενα ραντεβού είναι συγκεκριμένου αριθμού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου θα φροντίσει, όλοι οι εξεταζόμενοι, να έχουν στην διάθεσή τους τα μέτρα προστασίας έναντι της Covid-19.

Η διοίκηση σημειώνει ότι όσοι δηλώσουν συμμετοχή και κλείσουν ραντεβού για την μέτρηση της κοιλιακής αορτής θα πρέπει να εφαρμόσουν ειδικό διαιτολόγιο τις ημέρες πριν την εξέταση.

Ειδικότερα:

  • Δύο ημέρες πριν την εξέταση συνιστάται αποφυγή τροφών, που προκαλούν ζυμώσεις όπως: χόρτα, σάλτσες, ζυμαρικά, πολλές πατάτες, ρύζι, όσπρια, αεριούχα ποτά.
  • Επιτρέπονται οι εξής τροφές: κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, λίγες πατάτες, σαλάτα οτιδήποτε εκτός από μπρόκολο, όρτα και κουνουπίδι.
  • Υποχρεωτικά και για δύο ημέρες να καταναλώσει σούπες οιουδήποτε περιεχομένου ακόμη και ρύζι.
  • Σε περίπτωση χρόνιας δυσκοιλιότητας προτείνεται η λήψη σκευάσματος, που διαπιστωμένα έχει καλύτερο αποτέλεσμα στον πελάτη, όχι αναγκαστικά καθαρτικό.
  • Την ημέρα της εξέτασης ο πελάτης για πρωϊνά ραντεβού προσέρχεται νηστικός.

Η μέτρηση της κοιλιακής αορτής βοηθά στην πρόληψη διάφορων καρδιοπαθειών, κυρίως δε του ανευρύσματος, αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet