Ενεργειακή αναβάθμιση σε 3ο Δημοτικό και 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενεργειακή αναβάθμιση σε 3ο Δημοτικό και 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δύο ακόμα σχολεία της πόλης, το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο, ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να τα ανακαινίσει, να τα βελτιώσει και να τα κάνει φιλικότερα, τόσο προς τα παιδιά που φιλοξενούν, όσο και προς το περιβάλλον, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων για τις εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Μίνα Παναγιωτακοπούλου και Πάνος Σπηλιόπουλος.

«Εάν όλα πάνε καλά, τα έργα θα ολοκληρωθούν και στις δύο σχολικές μονάδες, μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ, με τον τρόπο που έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες, μπορεί να γίνεται παράλληλα και μάθημα, όταν αποφασιστεί να ανοίξουν ξανά τα σχολεία», επισημαίνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν:

  • Εξωτερική μόνωση του κτηρίου, το οποίο θα βαφτεί στη συνέχεια.
  • Αλλαγή στα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα.
  • Αλλαγή του τρόπου θέρμανσης-ψύξης.

«Εκτός από τις ανωτέρω, θα πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που όχι μόνο θα βελτιώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα των σχολείων, αλλά θα δώσουν νέα ζωή σε αυτές τις δύο, παλιές, σχολικές μονάδες», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ίδια έργα αναμένεται να γίνουν σε ακόμα έξι σχολεία της πόλης, τα οποία είναι:

  • Το 13ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Το 6ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Το 9ο Νηπιαγωγείο.
  • Το 4ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Το 5ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Το 1ο Γυμνάσιο.

Η διοίκηση του Δήμου υπογραμμίζει ότι οι παρεμβάσεις στα προαναφερόμενα σχολικά κτήρια θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο 6ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Για όλες αυτές τις εργασίες ο Δήμος θα βάλει ελάχιστα χρήματα από ίδιους πόρους, αφού η δημοτική αρχή διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικές χρηματοδοτήσεις από προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και του Πράσινου Ταμείου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε σχετικά:

«Υπό κανονικές συνθήκες θα επισκεπτόμασταν μαζί με τους γονείς τα σχολεία για να τους εξηγήσουμε τι εργασίες θα γίνουν, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πιο όμορφο και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον, για τα παιδιά της πόλης μας. Έστω και μέσα από τηλεδιάσκεψη, θελήσαμε να συζητήσουμε μαζί τους, να τους παρουσιάσουμε την πορεία των έργων, για να είναι πλήρως ενήμεροι, για αυτά που γίνονται και θα γίνουν. Άλλωστε, είναι κοινός μας ο στόχος να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές, για τα παιδιά, για το μέλλον του Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet