Ενημερωτική δράση για την άνοια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ενημερωτική δράση για την άνοια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18.00 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), διοργανώνει το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια που λειτουργεί στον Δήμο Ηρακλείου, με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του ως δομή φροντίδας και πρόνοιας για τους πάσχοντες από τη νόσο και τους φροντιστές τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ηρακλείου, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας– οι φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος – θα πραγματοποιήσουν τον απολογισμό της δράσης του Κέντρου. Παράλληλα, θα ενημερώσουν περαιτέρω στο κοινό και να μοιραστούν μαζί του εμπειρίες και πρακτικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232). Αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη δημοτική αρχή της πόλης. Ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους. Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η δομή ιδρύθηκε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

«Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες που στον Δήμο μας λειτουργεί μια δομή που μεριμνά για τους συνανθρώπους μας με άνοια αλλά και εκείνους που τους προσέχουν. Μαζί με τους λοιπούς φορείς προσπαθούμε και δίνουμε καθημερινά φροντίδα, αλλά και ελπίδα σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Σας καλώ να γνωρίσετε το Κέντρο στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε. Όπως λέμε πάντα, ο ενημερωμένος πολίτης είναι εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα όποια προβλήματα, φυσικά με τη βοήθειά μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet