Κόκκινη Ρωγμή: «Ραντεβού» στο Σύνταγμα για το Περιβάλλον
Κοινωνία

Κόκκινη Ρωγμή: «Ραντεβού» στο Σύνταγμα για το Περιβάλλον

Στη διαδήλωση που πραγματοποιούν στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, οι αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις Περιφέρειας και Δήμων, καλεί η συλλογικότητα Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο Αττικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κόκκινη Ρωγμή αναφέρει:

Η Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, είναι μέρα αγώνα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, το κλίμα και τις ζωές μας από τις καταστροφικές δραστηριότητες του καπιταλισμού και τις πολιτικές των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Αυτός ο αγώνας, στις σημερινές συνθήκες, αποτελεί αγώνα επιβίωσης.

Δίπλα στις ανυπολόγιστες καταστροφές που δημιουργεί ήδη η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης ορυκτών καυσίμων και της βιομηχανικής κτηνοτροφίας, με την άνοδο της θερμοκρασίας, την ένταση των φυσικών καταστροφών και τη μείωση της βιοποικιλότητας, έχουμε και την εμφάνιση των θανατηφόρων πανδημιών εξαιτίας της μαζικής αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής των φυσικών οικοτόπων, που δημιουργούν τις συνθήκες για μεταφορά παθογόνων ιών από τα ζώα προς τον άνθρωπο.  

Και όμως, σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο περιβάλλον και τις ζωές μας. Το πρόσφατο περιβαλλοντοκτόνο «νομοσχέδιο Χατζηδάκη», στο όνομα της δήθεν «πράσινης ανάπτυξης», παραδίδει το περιβάλλον και την ενέργεια στις ορέξεις των αρπακτικών της αγοράς, αυτών δηλαδή που συστηματικά το καταστρέφουν. Ένα νομοσχέδιο που αποτελεί τη συνέχεια της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, της παράδοσης των παραλιών και των δημόσιων χώρων στη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμάτων με τη μετατροπή όλων των περιαστικών περιοχών σε απέραντες χωματερές καύσης και ταφής σκουπιδιών.

Μπορούμε να κάνουμε τα σχέδιά τους να μείνουν στα χαρτιά. Σε όλη την Ελλάδα τα κινήματα αντιστέκονται και μπλοκάρουν μία προς μία όλες τις προσπάθειες υλοποίησης αυτών των σχεδίων. Από τις πόλεις, τα νησιά μέχρι τα βουνά, ο κόσμος ξεσηκώνεται ενάντια στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ, στις εξορύξεις, στις χωματερές και στη καύση των σκουπιδιών, στη καταστροφή των ρεμάτων. Η νίκη των κατοίκων στην Τήνο, που διώξανε τον Όμιλο Κοπελούζου, δείχνει τον δρόμο.

Η Κόκκινη Ρωγμή και οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε δήμους και περιφέρειες είναι ενεργό κομμάτι αυτού του αγώνα. Παλεύουμε για τον συντονισμό και την εξάπλωση των κινητοποιήσεων, παλεύουμε για να βγουν μπροστά σε αυτόν αγώνα τα εργατικά συνδικάτα και η νεολαία. Να βάλουμε πάνω από τα κέρδη των λίγων τις ζωές και τα συμφέροντα των πολλών, από την οικονομία μέχρι το περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet