Μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα σε κέντρο και Ηπειρώτικα, στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα σε κέντρο και Ηπειρώτικα, στο Ηράκλειο Αττικής

Δραστική λύση στα πλημμυρικά προβλήματα που, σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης, παρουσιάζει το κέντρο του Ηρακλείου Αττικής, (Χαράς, Αγάπης, Ελπίδος, Κηφισίας, Ναρκίσσων κ.λπ.) και η γειτονιά των Ηπειρώτικων (Καλαμά, Αγ. Σαράντα κ.λπ.) θα δώσει το έργο της επέκτασης και ενίσχυσης του δικτύου απορροής όμβριων υδάτων, που προγραμματίζει για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πρώτο, απαραίτητο βήμα η εκπόνηση της υδραυλικής μελέτης που θα περιγράφει την παρέμβαση, τη διαδικασία για τη σύνταξη της οποίας εκκίνησε, με σχετική απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα οδηγήσει, «πάντα με διαφάνεια αλλά και τις εκπτώσεις στο τελικό κόστος, που εγγυάται η οικονομική κατάσταση του Δήμου», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην ανάθεση της σύνταξης της απαιτούμενης μελέτης, η οποία θα «ξεκλειδώσει» το τελικό έργο.

Στην ουσία, πρόκειται για δύο άκρως αναγκαίες παρεμβάσεις, ειδικά δε για την περιοχή του κέντρου, όπου το έργο θα βοηθήσει καταλυτικά ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της συγκέντρωσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ σε κάθε δυνατή βροχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet