Ν. Μπάμπαλος και Γ. Πατούλης «έδωσαν τα χέρια» για τα έργα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων στο Ηράκλειο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ν. Μπάμπαλος και Γ. Πατούλης «έδωσαν τα χέρια» για τα έργα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων στο Ηράκλειο

Τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων για την ανακατασκευή των τμημάτων των τριών σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου καλοκαιριού δεσμεύθηκε να καλύψει, μέσα από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αποδεχόμενος το αίτημα που του κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Με την ολοκλήρωση των μελετών, οι οποίες περιγράφουν τις απαραίτητες για την αποκατάσταση των σχολείων παρεμβάσεις, ο Νίκος Μπάμπαλος συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη προκειμένου να ζητήσει η Περιφέρεια να στηρίξει τα έργα που χρειάζεται να γίνουν. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του περιφερειάρχη, ο οποίος, τονίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και για τον ίδιο, δέχθηκε να χρηματοδοτηθούν οι σχετικές εργασίες στα 4ο και 5ο Δημοτικά και στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον διευθυντή Τεχνικών Έργων, Α. Καλογερόπουλο, να διερευνήσει το ζήτημα προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων.

«Τα παιδιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για μας. Θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια που θα λύσουν προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί από την κεντρική διοίκηση. Περιφέρεια Αττικής και Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού συνεργαζόμαστε στενά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, σε επόμενο βήμα, οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας να έχουν στενή συνεργασία ώστε τάχιστα, μετά και την κατάθεση των μελετών από πλευράς Δήμου, να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, σε επόμενο βήμα, οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας να έχουν στενή συνεργασία ώστε τάχιστα, μετά και την κατάθεση των μελετών από πλευράς Δήμου, να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.

«Λίγα δευτερόλεπτα ενός φυσικού φαινομένου μας έβαλαν σε ένα χρονοβόρο μαραθώνιο για να βρούμε λύσεις για τα παιδιά μας, έναν αγώνα δρόμου που, όμως, πλέον φαίνεται ο τερματισμός του. Μετά τη διεκδίκηση και την επιτυχία να χρηματοδοτήσουμε τις απαραίτητες για την αποκατάσταση των σχολείων μελέτες από πόρους του υπουργείου Υποδομών, καταφέρνουμε, και αυτά καθ’ αυτά, τα έργα να καλυφθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που αφουγκράστηκε το αίτημά μας, και, όπως και εμείς, έβαλε σε προτεραιότητα τα παιδιά του Ηρακλείου και ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας για να προχωρήσουμε στις εργασίες επιδιόρθωσης των σεισμόπληκτων σχολείων», σχολίασε ο Ν. Μπάμπαλος μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη.

Προχωράει και η κατασκευή των 4 κλειστών γυμναστηρίων σε σχολεία του Ηρακλείου

Παράλληλα, δήμαρχος και περιφερειάρχης συζήτησαν για τα υπόλοιπα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη του Ηρακλείου, όπως η κατασκευή των τεσσάρων κλειστών γυμναστηρίων στους αύλειους χώρους σχολείων του Δήμου, προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι άθλησης που θα έχουν στη διάθεσή τους οι Ηρακλειώτες.

Μετά τον Νίκο Μπάμπαλο και ο Γιώργος Πατούλης υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση Δήμου και Περιφέρειας προκειμένου και αυτό το έργο να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet