Ν. Μπαρμπούνης: Τα τεκταινόμενα και τα απαιτούμενα στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Ν. Μπαρμπούνης: Τα τεκταινόμενα και τα απαιτούμενα στο Ηράκλειο Αττικής

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπαμπρούνης καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου για κακή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα και κάνει τη δική του ανάλυση για την επόμενη ημέρα στην πόλη και ποια είναι τα απαιτούμενα για να βελτιωθούν οι ζωές των κατοίκων.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρμπούνης σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Από το προηγούμενο καλοκαίρι οι καταγγελίες και οι δημοσιοποιήσεις αυθαίρετων διαδικασιών υπέρ ημετέρων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής δίνουν και παίρνουν.

Ο δήμαρχος μέσω Επιτροπών και Υπηρεσιών μοιράζει χρήματα κατά το δοκούν, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής.

Ερωτήματα χρονίζουν χωρίς καμιά απάντηση. Μη απόδοση του Επιδόματος πρώτου παιδιού, το οποίο πολυδιαφημίστηκε αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί ούτε καν για το έτος 2020. Παράνομος ανεφοδιασμός των οχημάτων του Δήμου, προκλητική «απευθείας» ανάθεση σε εργολάβο της αρεσκείας τους για την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων μέσω της προκλητικά και εξόφθαλμα στημένης διαδικασίας, ποσά που δαπανήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας για διαδικτυακές εκδηλώσεις χωρίς διαδικτυακό κοινό, ημερολόγια που θα εκδοθούν το Σεπτέμβριο(;) αλλά τελικά ανακλήθηκε η απόφαση της μιας Σχολικής Επιτροπής, μη απόδοση αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο, και τόσα άλλα θέματα που προκύπτουν καθημερινά.

Για όλα αυτά ο δήμαρχος ως άλλος μονάρχης απαξιεί να απαντήσει!

Μόνο που του διαφεύγει ότι τις ερωτήσεις τις υποβάλλουν οι πολίτες. Οι ερωτήσεις του κόσμου εκφράζονται μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων τους αλλά ούτε αυτοί δεν είναι σημαντικοί για το μονάρχη του Ηρακλείου.

Και φτάνουμε στο κτήμα Φιξ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο Δήμος μας το αγόρασε ήδη. Απομένει μόνο να κόψουμε τις κορδέλες. Η νέα του αυτή εμμονή έχει διχάσει τον κόσμο του Ηρακλείου. Αρχικά διακινεί ένα τεράστιο ψέμα υπέρ της απόκτησης του κτήματος. Με εμμονή που δημιουργεί ερωτηματικά, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι μόνο μέσω δανείου μπορούμε να το αγοράσουμε! Μια εμμονή, η οποία είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και προμελετημένη. Ήδη τον περασμένο Αύγουστο ο δήμαρχος δαπάνησε σχεδόν 24.000 ευρώ για μια μελέτη που θα του έδειχνε εάν υπάρχει λόγος να αγοραστεί το κτήμα Φιξ. Μια μελέτη την οποία απέκρυψε φυσικά από τους δημοτικούς συμβούλους και όταν ήρθε στο φως προσπάθησε να την απαξιώσει, λέγοντας ότι δεν δεσμευόμαστε να την ακολουθήσουμε.

Αυταρχισμός, κακοδιαχείριση, εμμονή, άρνηση των σοβαρών και ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της.

Τι απαιτείται να γίνει

  • Απαιτείται να επανασχεδιαστεί όλος ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών της πόλης μας.
  • Απαιτείται να προβλεφθούν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ώστε να διαφυλαχθούν οι πολύτιμες θέσεις εργασίας.
  • Απαιτείται να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία καταθέτοντας άμεσα και εμπρόθεσμα προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς.
  • Απαιτείται να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις για άσκοπες δαπάνες και να αντικατασταθούν από επιδοματικές παροχές προς τους δικαιούχους.
  • Απαιτείται να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και να είμαστε επαρκώς έτοιμοι για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, το οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ή όχι με βεβαιότητα.
  • Απαιτείται να θωρακιστεί άμεσα ο Δήμος απέναντι σε επερχόμενες φυσικές καταστροφές αξιοποιώντας τα μέσα που διαθέτει.
  • Απαιτείται να αποφευχθεί νέος δανεισμός προτού εξαντληθούν πρωτίστως όποιες άλλες χρηματοδοτικές δυνατότητες, ώστε τα οικονομικά του Δήμου να είναι ισοσκελισμένα και να μπορούν να δοθούν εάν χρειαστεί χρήματα για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Στο διά ταύτα, η επόμενη ημέρα:

  • Απαιτεί διαχείριση, απαιτεί ικανότητες, απαιτεί πράξεις ουσίας, απαιτεί γνώσεις και εμπειρία αυτοδιοικητική.
  • Απαιτεί να αλλάξουμε την ατζέντα των έργων βιτρίνας με έργα ουσίας.
  • Απαιτεί να απαλλαγούμε από μικροπολιτικές τακτικές του παρελθόντος, από αγκυλώσεις σε προσωπικές φιλοδοξίες και ιδίους σκοπούς.
  • Απαιτεί να απαλλαγούμε από την όποια ματαιοδοξία μας.

Ευχόμαστε να γίνει άμεσα αντιληπτό από τους διοικούντες και να αλλάξουν ρότα πλεύσης για το καλό του συνόλου της κοινωνίας μας.

Η ευθύνη δεν είναι μόνο ατομική. Η ευθύνη είναι συλλογική. Είναι υπόθεση όλων μας.

Η ευθύνη βαραίνει τις επιλογές μας, γιατί οι επιλογές μας είμαστε εμείς!  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet