Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μπαίνει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση – Ανάβουν τα δένδρα, γεμίζει φως η πόλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μπαίνει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση – Ανάβουν τα δένδρα, γεμίζει φως η πόλη

Χριστουγεννιάτικα φώτα άναψαν στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, σημαίνοντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη, στην αγορά και στη διάθεση των δημοτών.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου φρόντισαν να γεμίσουν το Ηράκλειο με γιορτινά φώτα και στολισμό, ενώ η «επίσημη» έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων θα γίνει με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δένδρων του Δήμου, παραδοσιακά, σε δύο σημεία της πόλης: Την Πέμπτη 2/12, στις 18.30, στην πλατεία του Αγίου Λουκά και την Παρασκευή 3/12, στις 18.30, στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 2/12 το άναμμα του δένδρου θα συνοδεύσουν οι μελωδίες από τις χορωδίες του ναού του Αγίου Λουκά, του Αγίου Γεωργίου και η παιδική χορωδία του Saint Joseph. Την Παρασκευή 3/12 στην κεντρική πλατεία, αντίστοιχα, κάλαντα θα τραγουδήσουν ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μεσσηνίων, η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση κ.α. Παράλληλα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ηρακλείου έχει ετοιμάσει κάρτες με ευχές τις οποίες θα μοιράζει και τις δύο ημέρες στον κόσμο που θα περάσει από το άναμμα των δένδρων, για να διαλέξει ο καθένας αυτή που του ταιριάζει και να την κρεμάσει στο «δένδρο των ευχών».

«Στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας ετοιμάσαμε σειρά από χριστουγεννιάτικα events για τις ημέρες των γιορτών πάντα, βέβαια, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Τώρα, όσο ποτέ, έχουμε ανάγκη το χαμόγελο και το φως. Ξεκινάμε, λοιπόν, με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δένδρων της πόλης για να σημάνουμε την εκκίνηση της εορταστικής περιόδου. Μαζί μας, και τους ευχαριστώ θερμά, θα είναι οι γνωστοί σε όλους μας και αγαπημένοι ηθοποιοί, ο Χάρης Ρώμας την Πέμπτη στο Π. Ηράκλειο και ο Θανάσης Βισκαδουράκης, την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία», δηλώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων, Μαίρη Ιγγλέση.

«Φέτος βάλαμε ακόμα περισσότερο τα δυνατά μας για να στολίσουμε πιο όμορφα και πιο λαμπερά το Ηράκλειο, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από περισσότερη χαρά, να φωτίσουμε τις ζωές μας και να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας. Ελάτε να κάνουμε την αρχή με το άναμμα των δένδρων. Όσοι βρεθείτε έξω στην πόλη για τη βόλτα, τον καφέ, τα ψώνια σας περιμένω να… πατήσουμε μαζί το κουμπί, να τραγουδήσουμε τα πρώτα φετινά κάλαντα. Δεν ξεχνάμε: και αυτές τις γιορτές μένουμε Ηράκλειο, στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας», αναφέρει, από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet