Παράταση έως τις 2 Ιουλίου για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παράταση έως τις 2 Ιουλίου για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Παρατείνεται η διορία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ηρακλειώτες γονείς για να πραγματοποιήσουν τις φετινές εγγραφές-επανεγγραφές παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Πλέον καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 2 Ιουλίου (αντί 20 Ιουνίου που είχε οριστεί αρχικά). Κύριος λόγος της παράτασης είναι για να προλάβουν οι γονείς να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση και να συμπεριλάβουν το εκκαθαριστικό τους στον φάκελο με τα δικαιολογητικά της αίτησης εγγραφής-επανεγγραφής για να τύχουν, αναλόγως, των ευνοϊκών ρυθμίσεων τιμολόγησης των τροφείων, επισημαίνει η διοίκηση.

Φέτος, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής-επανεγγραφής γίνονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, αφενός για να εξυπηρετηθούν πιο άνετα οι πολίτες, αφετέρου με γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, στη διεύθυνση: [email protected]. Φόρμα αίτησης, λίστα με δικαιολογητικά και αναλυτικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου (ενότητα Υπηρεσίες – Παιδικοί Σταθμοί).

Με την αποστολή του email με την αίτηση εγγραφής-επανεγγραφής, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Η διοίκηση σημειώνει ότι, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2018 και έπειτα, καθώς και έως την 1η  Ιανουαρίου 2021, (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν οκτώ μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (τηλ. αριθμός επικοινωνίας: 210 2832500).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet