Πιο στενή συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Αττικής και υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Κοινωνία

Πιο στενή συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Αττικής και υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους και πρακτικές που οι δύο πλευρές – κεντρική διοίκηση διά του Υπουργείου και Δήμος – μπορούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους ώστε να ενισχύσουν τις παροχές και τη βοήθεια προς τους δημότες του Ηρακλείου.

Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη οι οικογένειες της πόλης που φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί έχουν διπλό όφελος από την συνύπαρξη δύο επιδομάτων: τα 1.000 ευρώ που δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από το 2021 και έκτοτε, ένα επίδομα που θεσπίστηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, και το κρατικό αντίστοιχο επίδομα που χορηγείται για κάθε γέννηση, με εισοδηματικά πάντα κριτήρια.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν τρόπους επέκτασης της συνεργασίας τους για περαιτέρω κοινωνικά θέματα όπως το επίκαιρο, τα τελευταία χρόνια, της μέριμνας για τα κακοποιημένα άτομα, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, νέες δομές για όσους χρειάζονται βοήθεια κ.ά.

«Με την υπουργό συζητήσαμε τις προοπτικές για μια πιο στενή συνεργασία υπουργείου και Δήμου σε θέματα όπως η κοινωνική συνοχή, το δημογραφικό και προβλήματα μέσα στην οικογένεια. Στόχος μας να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο ουσιαστικοί», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου μετά τη συνάντηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet