Ποιες παρεμβάσεις στις υποδομές του σταθμού ΗΣΑΠ ζήτησε από τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ποιες παρεμβάσεις στις υποδομές του σταθμού ΗΣΑΠ ζήτησε από τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Ενέργειες, έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής στα σημεία που λειτουργεί το δίκτυο του ΗΣΑΠ (στάση και γραμμές) εξέτασαν από κοινού ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος και η διοίκηση του αρμόδιου φορέα της ΣΤΑ.ΣΥ., εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Οργανισμού Χάρη Δαμάσκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Κοτταρά. Η νέα αυτή συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Νίκου Μπάμπαλου και άμεση ανταπόκριση από τον Χάρη Δαμάσκο, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δύο πλευρές προκειμένου να επιλύουν τα όποια θέματα προκύπτουν, γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στην ατζέντα της τελευταίας επαφής βρέθηκαν, κυρίως, τα θέματα της λειτουργίας του σταθμού ΗΣΑΠ στο κέντρο της πόλης. Ο δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των υποδομών του σταθμού -όπου αυτό χρειάζεται- για να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία των κυλιόμενων αλλά και των ανελκυστήρων της διάβασης και μάλιστα σε 24ωρη, καθημερινή βάση, όπως αιτήθηκε ο Νίκος Μπάμπαλος. Επιπλέον, συζητήθηκε να υπάρξει μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών κατά τη διέλευση από τη μικρή, υπόγεια διάβαση (φωτισμός, σκαλοπάτια κτλ).

Στο κομμάτι που αφορά τις πεζογέφυρες της ΣΤΑ.ΣΥ., οι οποίες υπάρχουν στην πόλη, ο δήμαρχος έβαλε εκ νέου το αίτημα της κατασκευής ανελκυστήρα και στις δύο πλευρές της πεζογέφυρας της οδού Ικάρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, ενώ ζήτησε να τοποθετηθεί αντιολισθητικό δάπεδο στη σιδερένια πεζογέφυρα πλησίον του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, για την ασφαλέστερη διέλευση των παιδιών.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον Οργανισμό να εξετάσει το θέμα του θορύβου από τη διέλευση των συρμών στο ύψος της οδού Ικάρων και εάν μπορεί αυτός να ελαττωθεί με κάποιες παρεμβάσεις, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη όχληση των περίοικων.

«Με τους ανθρώπους της ΣΤΑ.ΣΥ. έχουμε πάγια και τακτική επαφή ώστε να λύνουμε τα όποια θέματα προκύπτουν στη λειτουργία των υποδομών του ΗΣΑΠ στην πόλη μας, όσο το δυνατό πιο γρήγορα και, έτσι, να είμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι στους δημότες. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βελτιώσουμε τη συνύπαρξή μας στο Ηράκλειο, σκοπεύοντας να κάνουμε ακόμα καλύτερη αυτή τη σχέση προς όφελος των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Οργανισμού που και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για συνάντηση και δεσμεύθηκε να επιλύσει τα θέματα που βάλαμε», σχολίασε μετά τη συνάντηση ο Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet