Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου Αττικής με τον νέο διοικητή της Αστυνομικής Δ/νσης Β/Α Αττικής
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου Αττικής με τον νέο διοικητή της Αστυνομικής Δ/νσης Β/Α Αττικής

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, συναντήθηκε χθες με τον νέο διοικητή της Αστυνομικής Δ/νσης Βορειοανατολικής Αττικής, ταξίαρχο Βασίλη Ρόκκο, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της τόνωσης της ασφάλειας μέσα στα όρια της πόλης. Αυτό που ζήτησε κυρίως από τον ταξίαρχο ο δήμαρχος ήταν να αυξηθούν οι περιπολίες της Αστυνομίας στους δρόμους του Ηρακλείου, από το κέντρο έως τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι οι συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης και του Δήμου έχουν φέρει μείωση στα σοβαρά φαινόμενα παραβατικότητας της πόλης, κάτι στο οποίο έχει καταλυτικά συμβάλει η επιτυχής κατάληξη της προσπάθειας του Δήμου να διατηρηθεί στο Ηράκλειο το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα κατά τη συγχώνευση των τμημάτων της Αττικής, πριν λίγα χρόνια.

Ο κ. Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε τον διοικητή αφενός για την προ ημερών επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, αφετέρου για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για τη φύλαξη, σε συνεργασία με σχετική, εξειδικευμένη εταιρεία, των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων της πόλης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η Αστυνομία να είναι σε άμεση και στενή επαφή τόσο με τους δημοτικούς αστυνομικούς, όσο και με τους φύλακες των δημοτικών κτηρίων και σχολείων ώστε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., όταν χρειάζεται, να είναι ακόμα πιο άμεση.

«Η ποιότητα ζωής στην πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούται να έχει ο κάθε πολίτης. Είτε παλεύοντας και καταφέρνοντας να κρατήσουμε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στο Ηράκλειο, είτε με την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας και τη φύλαξη των σχολείων της πόλης, κυρίως όμως σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προσπαθούμε κάθε ημέρα οι Ηρακλειώτες και να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet