Συνάντηση εργασίας Ν. Μπαρμπούνη με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας Ν. Μπαρμπούνη με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Νίκος Μπαρμπούνης με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, στο γραφείο της, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρμπούνης ενημερώθηκε για την πορεία απόδοσης των αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες και τους δημότες των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές από το πρόσφατο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την πόλη του Ηρακλείου.

Η Αντιπεριφέρεια, η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και πραγματοποίησε άμεσα αυτοψία με τα αρμόδια συνεργεία, έχει καταγράψει και έχει συγκεντρώσει όλες τις αιτήσεις των πληττόμενων επιχειρηματιών, όπως ενημερώνει ο δημοτικός σύμβουλος. Ταυτόχρονα, οι αποζημιώσεις για τις συγκεκριμένες αιτήσεις, οι οποίες άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας, έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από την οποία αναμένεται η ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδίου.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε το μείζον θέμα της υπογειοποήσης της οδού Μελίνας Μερκούρη, αλλά και το φλέγον θέμα της αποκατάστασης των τριών σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου Ηρακλείου. Ο κ. Μπαρμπούνης εξέφρασε τις ευχαριστίες της πόλης για την άμεση ανταπόκριση της Αντιπεριφέρειας για την ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασής τους.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπαρμπούνης τόνισε: «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την κ. Κεφαλογιάννη για το έμπρακτο ενδιαφέρον της. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και ιδιαίτερα διαφωτιστική. Η ανταπόκριση της Περιφέρειας υπήρξε άμεση τόσο στην περίπτωση του ανεμοστρόβιλου με την άμεση αποστολή συνεργείων για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών, όσο και στην ταχεία ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης των σχολείων, ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Είναι σημαντικό ο Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης να εκπροσωπείται από ανθρώπους όπως η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία γνωρίζει τα θέματα σε βάθος, λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά και πάνω απ’ όλα με αίσθημα συνεργασίας και έμπρακτης υποστήριξης προς τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet