Τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των κατοίκων στο Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής – Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης
Κοινωνία

Τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των κατοίκων στο Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής – Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης

Οριστικό τέλος στην αναμονή δεκαετιών για να ξεκινήσει η ανάπτυξη της περιοχής Κάτω Ψαλίδι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (στα σύνορα με τον Δήμο Αμαρουσίου) βάζει η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν επιτέλους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης της υποδομής, όπως πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές κ.ά., όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή μπήκε στο Σχέδιο Πόλης επί της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου το 2018, έκτοτε δε χρειάστηκε μια καινούργια διαδικασία (ενστάσεις κτλ) μέχρι να κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής, που πλέον όμως δίνει λύση για πάντα.

«Περιοχή Κάτω Ψαλιδιού, ανατολικά της οδού Παπαϊωάννου. Το 2018, μετά από 40 χρόνια, εντάσσεται η περιοχή στο σχέδιο και δημοσιεύεται το σχετικό ΦΕΚ. Το 2023 υπογράφεται η πράξη εφαρμογής, για να μπορούν οι μικροϊδιοκτήτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Έπρεπε να περάσουν 32 χρόνια αδράνειας και 8 χρόνια επίπονων προσπαθειών και συστηματικής δουλειάς για να λύσουμε ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα. Δεσμευόμαστε ότι το 2024 ξεκινάμε τις εργασίες οικιστικής ανάπλασης της περιοχής. Δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες,, ό,τι πρέπει να γίνει σε μια νέα γειτονιά, μια Πόλης Ανθρώπινης! Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας & αντιδημάρχους, γιατί από το 2015 εργάστηκαν άοκνα και υπεύθυνα ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα» δηλώνει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet