300.000 ευρώ για αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

300.000 ευρώ για αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την εξασφάλιση των κονδυλίων, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις απαιτούμενες μελέτες για τα εναπομείναντα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία της πόλης που απέκτησαν κτηριακά προβλήματα λόγων του σεισμού του καλοκαιριού, ανακοίνωσε στους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου, του 5ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Έχοντας ενημερώσει μια ημέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος κάλεσε στο δημαρχείο τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα τρία σχολεία και την Ένωση Γονέων της πόλης για να τους εξηγήσει τη θετική κατάληξη των προσπαθειών του Δήμου να διεκδικήσει και εν τέλει να πετύχει τη χρηματοδότηση του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ, περίπου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες και, σε συνέχεια, τα έργα αποκατάστασης των σχολικών κτηρίων.

Όπως τόνισε ο κ. Ν. Μπάμπαλος, τα χρήματα καταβάλλονται από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε ο ίδιος με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, και των πιέσεων που άσκησε τόσο καιρό η δημοτική αρχή, είναι δε πλέον στη διάθεση του Δήμου, ώστε οι περαιτέρω διαδικασίες να κινηθούν με ταχύτητα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους γονείς για την έως τώρα κατανόηση και συνεργασία ζητώντας να διατηρήσουν τις συνεχείς επαφές που έχουν αναπτύξει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των σχολείων. «Χάρη στη συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων καταφέραμε τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός σε τρία σχολεία της πόλης να μην επηρεάσουν το μάθημα, να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας ή να αλλάξει το πρόγραμμα των παιδιών και των οικογενειών σας. Με τις δικές μας δυνάμεις και τη στήριξη όλων σας καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέρος των ζημιών, ενώ για τις πιο απαιτητικές πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν από τα κρατικά κονδύλια -και ευχαριστώ τον υπουργό κ. Καραμανλή για αυτό- ώστε να προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στις αναγκαίες διαδικασίες. Να είστε σίγουροι ότι μαζί θα πάμε ως το τέλος, μέχρι να γίνουν τα σχολεία όχι μόνο όπως ήταν πριν, αλλά ακόμα καλύτερα» υπογράμμισε στη συνάντηση ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet