«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει και υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με τέσσερις παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, 27 – 28 Μαΐου και 3 – 4 Ιουνίου, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις στις 20.30

Μέσα από τις Εκκλησιάζουσες ο Αριστοφάνης σατιρίζει μαεστρικά καταστάσεις και πρόσωπα μιας Αθηναΐκής Δημοκρατίας σε κρίση, με τον θεατή να βρίσκει αρκετές αντιστοιχίες της Ελλάδος του τότε με την Ελλάδα του σήμερα…

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση, ο οποίος συνεχίζει την επί 38 χρόνια αδιάλειπτη παρουσία της Θεατρικής Σκηνής στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, στα βήματα που χάραξε η αείμνηστη Βάσω Παπαθεοδώρου Μπελίτση, η ψυχή της ομάδας.

Στην παράσταση παίζουν με την σειρά εμφάνισης: Σοφία Θεοφυλάκη, Αιμιλία Σιούλη, Αλεξάνδρα Χαβιαροπούλου, Σοφία Κοτσάμπαση, Αθανασία Τσαρουχά, Νάντια  Στοϊλόβσκαγια, Άννα Καρκατζούλη, Εύα Ζαρκαδάκη, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Γιώργος Κοκορομίτης, Έλσα Παναγάκη, Λουΐζα Μαρτινούτσι, Γιάννης Αναστασάκης και Ξανθίππη Παντελή.

Τη μουσική και τα κοστούμια έχει επιλέξει ο Λάζαρος Μπελίτσης. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Γαμπαδάκης. Χορογραφίες από την Κλέλια Φελεσάκη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet