ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Βασιλευομένη… φοροκρατία στο Ηράκλειο Αττικής
Πολιτική

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Βασιλευομένη… φοροκρατία στο Ηράκλειο Αττικής

Ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής «απαγορεύει» τις ψηφοφορίες κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει η παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2019, η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Βλασσόπουλος, τονίζει ότι η διοίκηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου δεν έθεσε σε ψηφοφορία πρόταση τριών παρατάξεων της μειοψηφίας για τη μείωση των δημοτικών φόρων.

Συγκεκριμένα, η παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ηράκλειο Αττικής: «Βασιλευομένη… φοροκρατία»

Στις 18/12/2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν εγγράφου αιτήματος τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και της δικής μας, με θέμα τη μείωση των δημοτικών φόρων και τελών και τη συζήτηση εναλλακτικής πρότασης επί αυτών.

Η διοίκηση του κ. Μπάμπαλου αρνήθηκε, ενεργώντας κατά τρόπο πραξικοπηματικό και επικαλούμενη αίολα νομικίστικα επιχειρήματα ακόμα και να θέσει την πρότασή μας σε ψηφοφορία!!! Είναι το τρίτο συνεχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή που… απαγορεύονται οι ψηφοφορίες.

Παρέλκει να αναφέρουμε πως αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας ότι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και σε οποιοδήποτε συλλογικό όργανο, την όποια πρόταση κατατίθεται, αρμόδιο να την κρίνει, να την υπερψηφίσει ή να την καταψηφίσει είναι μόνο το ίδιο το Σώμα, δηλαδή το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μπάμπαλος, λοιπόν, στον δρόμο του θεσμικού εκφυλισμού και του αυταρχισμού που έχει επιλέξει, δεν δίστασε ακόμα και αυτό: Να καταργήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, να υποκαταστήσει ο ίδιος το Δημοτικό Συμβούλιο (το Κράτος είμαι Εγώ) και γενικά να αποφασίζει ο ίδιος αν και πότε θα μας κάνει τη χάρη να μας επιτρέπει να ψηφίζουμε…

Είναι προφανές ότι η παραπάνω συμπεριφορά της διοίκησης Μπάμπαλου όχι μόνο εγείρει μείζονα θέματα νομιμότητας, αλλά πλέον κινείται ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο στην ιστορία του Ηρακλείου, αλλά ούτε και σε οποιοδήποτε Δήμο στην Ελλάδα, σε περίοδο Δημοκρατίας, όπου να αποφαίνεται μόνος του ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος και όχι το κυρίαρχο Σώμα (το Δ.Σ.), περί του αν μια πρόταση που κατατίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι νόμιμη ή ορθή και να απαγορεύεται η ψηφοφορία…

Ως προς την ουσία της πρότασής μας: Ο κ. Μπάμπαλος αρνήθηκε πεισματικά να τη θέσει σε ψηφοφορία γιατί έχει κάνει μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή: την πολιτική των ΥΨΗΛΩΝ ΦΟΡΩΝ. Μετά τον έκτο κατά σειρά Προϋπολογισμό που καταθέτει, δεν έχει καμία δικαιολογία να επικαλείται τι παρέλαβε ή τι συνέβαινε πριν από 10 ή 20 χρόνια, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Ο κ. Μπάμπαλος πλέον έχει παραλάβει… από τον εαυτό του, επί των ημερών του ο Δήμος Ηρακλείου είναι μέσα στους τρεις ακριβότερους Δήμους σε φόρους και τέλη αθροιστικά και έχει τον υψηλότερο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων στην Αττική. Του αποδίδεται επάξια λοιπόν ο τίτλος του «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet