Διαπαραταξιακή συμμετοχή στο νέο προεδρείο και τις επιτροπές του Δήμου Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Διαπαραταξιακή συμμετοχή στο νέο προεδρείο και τις επιτροπές του Δήμου Ηρακλείου

Την διαδικασία εκλογής του νέου του προεδρείου, καθώς και των μελών που θα στελεχώσουν τις δύο επιτροπές του Δήμου, ολοκλήρωσε στις καθιερωμένες – με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου – δημαιρεσίες το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής. Το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών βρίσκει τις 5 εκ των 6 παρατάξεων που απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να μετέχουν είτε στο προεδρείο του Δ.Σ., είτε στις δύο επιτροπές, «εξασφαλίζοντας έτσι το πνεύμα συμμετοχικότητας που απαιτεί η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το νέο προεδρείο

Διαπαραταξιακή είναι η σύνθεση του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, όπως προέκυψε από τις επιλογές των παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Γιώργος Πέτρου αποτέλεσε, όπως ορίζει ο «Κλεισθένης», την πρόταση της δημοτικής αρχής για την θέση του προέδρου, όπου και εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία, ανανεώνοντας έτσι τη θητεία του.

Η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, Αιμιλία Τζίβα, εκλέχθηκε στη θέση της αντιπροέδρου, ενώ η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν η πρόταση της παράταξης Πνοή Ηράκλειο για να εκλεγεί, ακολούθως, ως γραμματέας του Σώματος.

Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Με τη συμμετοχή 4 εκ των 6 παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως ορίζει το μέτρο που όρισαν οι τροποποιήσεις του «Κλεισθένη») στελεχώθηκαν οι δύο επιτροπές: Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στις εκλογές, που ακολούθησαν την αντίστοιχη διαδικασία για το προεδρείο, εξελέγησαν τα μέλη που πρότειναν αναλογικά οι παρατάξεις ως εξής:

Για την Οικονομική Επιτροπή οι Γιώργος Πέτρου, Γιώργος Οικονομίδης, Μαριάννα Ζούρου, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Σάκης Μήνας, από τη μείζονα μειοψηφία, ο Γιάννης Φίλανδρος, από την ΑΚΕΠ και ο Χρήστος Τσουλουχάς, από την Πνοή.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Νίκος Σπυρόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαρία Γαλακτοπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι Νίκος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τσεκούρας, Ηλίας Μοσχονάς, από την δημοτική αρχή, ο Ηλίας Μπάρμπας, από τη μείζονα μειοψηφία, ο Γιάννης Κεσκινίδης, από την ΑΚΕΠ και η Κατερίνα Ασημακοπούλου, από την Πνοή.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Δημητρόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Δημήτρης Τσαπραζλής, Μαρία Γαλακτοπούλου και Χρήστος Τσουλουχάς.

Για την συμπλήρωση των 9 μελών των δύο επιτροπών απομένουν ακόμα τρία μέλη στην κάθε μία, τα οποία, σύμφωνα με τον Νόμο, ορίζει ο δήμαρχος.

«Κάνοντας την ουσιαστική αρχή της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για τη νέα δημοτική περίοδο, εκλέξαμε τα μέλη του διαπαραταξιακού προεδρείου και των δύο επιτροπών του Δήμου. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους ψηφίστηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις θέσεις, οι οποίες, σε μια εποχή που απαιτεί σύνεση και συναίνεση, έχουν ιδιαίτερο βάρος ευθύνης. Προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι, και θα είναι, το Ηράκλειο να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, να γίνεται κάθε ημέρα καλύτερο», σχολίασε μετά τις δημαιρεσίες ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet