Το ΣΒΑΚ στο Ηράκλειο Αττικής προκαλεί νέα κόντρα μεταξύ διοίκησης και Γ. Παπαδημητρίου
Κοινωνία

Το ΣΒΑΚ στο Ηράκλειο Αττικής προκαλεί νέα κόντρα μεταξύ διοίκησης και Γ. Παπαδημητρίου

Νέα κόντρα φαίνεται ότι ξεσπά ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Παπαδημητρίου, αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσίαση του τελικού σχεδίου ΣΒΑΚ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι ο δήμαρχος, Ν. Μπάμπαλος, αποφάσισε να ορίσει τη διεξαγωγή της διαβούλευσης σε ώρες που οι πολίτες δεν είναι εύκολο να συμμετάσχουν, προκειμένου να αποκλείσει μεγάλες ομάδες πληθυσμού.

Από την πλευρά της η διοίκηση ανταπαντά ότι η σημερινή (24/11) εκδήλωση δεν αφορά μια νέα δημόσια διαβούλευση, αλλά την τελική παρουσίαση του Σχεδίου του ΣΒΑΚ, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει:

Διαβούλευση ΣΒΑΚ ή όταν ο κ. Μπάμπαλος κοροϊδεύει την κοινωνία.

Για -υποτιθέμενη- διαβούλευση μιλά η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ο κ. Μπάμπαλος, η οποία προηγήθηκε δήθεν για το ΣΒΑΚ, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης. 

Είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν ότι διαβούλευση πρέπει να είναι ουσιαστική. Πρέπει να δοθεί στους κατοίκους της πόλης η δυνατότητα να συμμετέχουν να ρωτήσουν και να προτείνουν.

Αντί αυτών ο κ. Μπάμπαλος προτίμησε να κοροϊδεύει την κοινωνία. 

  • Η υποτιθέμενη πρώτη δημόσια διαβούλευση έγινε Παρασκευή στις 11:00 το πρωί στο δημαρχείο.
  • Η υποτιθέμενη δεύτερη δημόσια διαβούλευση έγινε Τετάρτη 11:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.
  • Η υποτιθέμενη παρουσίαση της μελέτης έγινε σήμερα (24/11) στις 12 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη! 

Πάλι καλά που ο κ. Μπάμπαλος δεν έκανε τη διαβούλευση στις 11 το βράδυ.

Είναι προφανές ότι είναι μία προσχηματική διαβούλευση που στόχο έχει να αποκλείσει μεγάλες ομάδες του πληθυσμού από την ενημέρωση και την έκφραση γνώμης. Στις 11 και 12 το πρωί μπορεί να συμμετέχουν μόνο συνταξιούχοι και άνεργοι.

Καλούμε τον κ. Μπάμπαλο, για μία ακόμα φορά, να αφήσει τα προσχήματα και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και να συζητήσει ουσιαστικά με τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες το καυτό ζήτημα των μεγάλων αλλαγών που θα επιφέρει το ΣΒΑΚ στην κυκλοφορία στην πόλη. 

Αυτές οι αλλαγές δεν πρέπει να γίνονται εν κρυπτώ, όπως είναι ο αγαπημένος τρόπος διοίκησης του κ. Μπάμπαλου.

Και η απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Παπαδημητρίου ήρθε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλία Μπάρμπα.

Τα θέματα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής απαιτούν σοβαρότητα και όχι παραπληροφόρηση

«Ο κ. Παπαδημητρίου εδώ και καιρό έχει επιλέξει να πολιτεύεται στον Δήμο μας με το να παραπληροφορεί συστηματικά τους δημότες. Αυτή τη φορά στόχος του το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), για το οποίο έχουν προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων, ενημερώσεων και στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε δημόσιες διαδικασίες με παρουσία δημοτών.

Σκόπιμα αποκρύπτει από τους δημότες ότι σε αυτή τη φάση δεν μιλάμε για νέα δημόσια διαβούλευση αλλά για την τελική παρουσίαση του Σχεδίου του ΣΒΑΚ. Και λέμε σκόπιμα διότι ο ίδιος γνωρίζει ότι το ΣΒΑΚ, μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν, έχει περάσει από την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στην οποία μετέχει μέλος της παράταξής του και από το οποίο πολύ εύκολα θα μπορούσε να ζητήσει να τον ενημερώσει και να του κοινοποιήσει το Σχέδιο.

Όμως, λάτρης του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης της αλήθειας, αποκρύπτει από τους δημότες ότι ακόμα και αν έχει αδυναμία ο ίδιος να συνεννοηθεί με τα στελέχη της δημοτικής του ομάδας, θα μπορούσε να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία οποιαδήποτε ώρα και στιγμή το Σχέδιο για να το μελετήσει.

Τον καλούμε για ακόμη μια φορά να αρθεί στο ύψος της ευθύνης που αρμόζει σε έναν επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας και να σταματήσει τη διασπορά παραπληροφόρησης.

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι δημότες του απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα ,τις οποίες είναι ολοφάνερο πια ότι στερείται ο κ. Παπαδημητρίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet