Διακεκριμένοι αθλητές μίλησαν με τα παιδιά στο «Αθλητικό Καλοκαίρι 2021» του Δήμου Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Διακεκριμένοι αθλητές μίλησαν με τα παιδιά στο «Αθλητικό Καλοκαίρι 2021» του Δήμου Κηφισιάς

Σε αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και στα μηνύματα που περνά η κορυφαία αθλητική διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να «μυηθούν» τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι 2021» του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τα παιδιά, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου και οι υπεύθυνοι του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» υποδέχθηκαν  με μεγάλη χαρά τρεις σπουδαίους αθλητές μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο Γιώργος Τζελίλης, 4ος ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στην Άρση Βαρών, ο Γιάννης Κωστάκης, παραολυμπιονίκης-παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης κι η Χριστίνα Καλτσά, με 6η Παγκόσμια Θέση και 4η Πανευρωπαϊκή Θέση στη Ρυθμική Γυμναστική επισκέφτηκαν το «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς, όπου διεξάγεται το πρόγραμμα.

Οι διακεκριμένοι αθλητές μίλησαν για την πορεία τους, τη συμμετοχή τους, στην αρχή, σε μικρές διοργανώσεις και στη συνέχεια σε μεγαλύτερες, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη μεγάλη σημασία του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους και παρότρυναν όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. «Οι άνθρωποι που αθλούνται γίνονται πιο κοινωνικοί, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο υγιείς, μαθαίνουν να αγωνίζονται για το κάθε τι και είναι πιο ευτυχισμένοι» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στελέχη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στη συνέχεια, τους έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και έλαβαν απαντήσεις σε όλες, με υπομονή και προθυμία.

«Ήταν μία μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και συναισθήματα», επισημαίνει η διοίκηση.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ  «Δ. Βικέλας», Λίλα Παπαδημητρίου και ο Αχιλλέας Κουρέπης, εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» συνομίλησαν με τους τρεις διακεκριμένους αθλητές και με τα παιδιά.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα διοργανώσει παρόμοιες εκπαιδευτικές δράσεις για την ανάπτυξη της Ολυμπιακής Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στην πρωταθλήτρια και στους ολυμπιονίκες προσφέρθηκε το επετειακό λεύκωμα για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet