Ο Αθλητισμός στο… βάθρο
Αθλητισμός

Ο Αθλητισμός στο… βάθρο

Τους αθλητές και τις ομάδες της πόλης που διακρίθηκαν για την επίπονη προσπάθεια τους προκειμένου να κατακτήσουν μια θέση στην κορυφή, τίμησαν ο Δήμος Κηφισιάς και το Νομικό Πρόσωπο για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό «Δημήτριος Βικέλας», σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο «Παλλάς Αθηνά» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο Κεφαλάρι.

Ο πολύ όμορφος αυτός χώρος, αποδείχθηκε τελικά μικρός για να χωρέσει όλους όσοι έδωσαν το παρόν, στην ετήσια Γιορτή του Αθλητή 2014 για τη βράβευση αθλητών και αθλητριών, ομάδων και προπονητών που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, καθώς και των ανθρώπων που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον αθλητισμό της πόλης μας.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας, αλλά και στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και των αθλητικών σωματείων και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν, με τον ίδιο ζήλο και την αγάπη, να αγωνίζονται για να έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Το δικό σας παράδειγμα θέλουμε όλοι να ακολουθήσουμε για να βγούμε νικητές. Ο αθλητισμός άλλωστε μας διδάσκει ότι κορυφαία επίδοση είναι η προσπάθεια και η συμμετοχή, όχι το ρεκόρ. Εμείς, ως Δήμος Κηφισιάς, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, θα προστατεύσουμε το δικαίωμα των πολιτών και στην άθληση, γιατί κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει.

»Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της ψυχής μου, όλους εσάς που είσαστε σήμερα μαζί μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, τις ομάδες μας, τους προπονητές, τους αθλητικούς παράγοντες, καθώς και όλο τον αθλητικό κόσμο της πόλης για την ωραία και μοναδική ατμόσφαιρα που ήδη δημιουργήσατε, τη γεμάτη δυνατές συγκινήσεις, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες προσωπικές και αθλητικές και σας δίνω από τώρα ραντεβού για του χρόνου, για να βραβεύσουμε τους καλύτερους του 2013» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Ο υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σημασία του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και ευχήθηκε στους αθλητές καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες. «Η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιου είδους προσπάθειες, οι σύλλογοι πρέπει να ενισχύονται και να μας δίνουν χαρά σε μια δύσκολη περίοδο που η χαρά δεν περισσεύει» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την αθλητική ιδέα και προανήγγειλε την απόφαση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει ένα ακόμη μεγάλο έργο του Δήμου Κηφισιάς, την κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στην οδό Φραγκοπούλου, έργο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν τέσσερις παράγοντες του αθλητισμού, που ο καθένας, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, προσέφερε στον Αθλητισμό της πόλης μας. Τα ειδικά βραβεία παρέλαβαν η Ρόζα Κουτσούκου, πρόεδρος ΑΟΝΝΝΕ «Αμαζόνες», ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού Αθλητικού Συλλόγου, Γεώργιος Ρηγούτσος, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Κηφισιάς, Βασίλης Γαντζούλας και ο πρόεδρος της Α.Ε. Νέας Κηφισιάς, Παναγιώτης Λατσούδας, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην Α1 κατηγορία μπάσκετ.

Τα Αθλητικά Σωματεία που βραβεύθηκαν είναι ο Αθλητικός Όμιλος Εκάλης, το Ποδόσφαιρο Σάλας «Αθήνα 90», η Αθλητική Ένωση Κηφισιάς, ο Αθλητικός Όμιλος Νέων – Νεανίδων Νέας Ερυθραίας «Αμαζόνες», ο Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «ΑΜΕΣ», ο Αθλητικός Όμιλος Κηφισιάς, ο Αθλητικός Όμιλος «Πολιτεία», ο Αθλητικός Όμιλος Χόκεϋ Κηφισιάς «Υμηττός», ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς, ο Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νέων «ΖΑΟΝ», ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς «ΗΡΑΚΛΗΣ», η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΚΗΦΙΣΙΑ 2010», τα τμήματα Ποδηλασίας, Βόλεϊ και Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού Αθλητικού Συλλόγου, ο Πανερυθραϊκός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος και η Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς.

Τέλος βραβεύθηκαν, ο Δημήτρης Μενουδάκος, καλαθοσφαιριστής της ΑΕΝΚ, για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα ως βασικός παίχτης και ως επιστήμονας, ο Στέλιος Κοντούδης, καλαθοσφαιριστής του Πανερυθραϊκού, για τη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα μπάσκετ επί 30 έτη και ο προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου, που μέσα σε 6 χρόνια κατάφερε να οδηγήσει την ΑΕΝΚ από την Α’ ΕΣΚΑ στην κορυφαία κατηγορία, την Α1.

Επίσης ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε όλους τους αθλητές των σωματείων που διακρίθηκαν ο καθένας, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κανελλάκης, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του «Δημήτριος Βικέλας», Γεώργιος Παπαδόπουλος και Λίλα Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου, οι αντιδήμαρχοι Άννα Κορογιαννάκη, Στάθης Κύρλος και Μανώλης Κουρμαδιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Ξυπολιτάς, Αντώνης Μπιτσάνης, Μάνος Μαρκεσίνης, Ιωάννης Διονυσιώτης, Βαγγέλης Σιδέρης, Αγγελική Βαλασοπούλου, Φώτης Δημάκης, Ηλιάνα Στεφανάκου, Περικλής Καραγιαννάκης και Αγγελική Συνοδινού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet