Έρευνα εκτίμησης αναγκών στην περίοδο της πανδημίας από το Κέντρο ΟΚΑΝΑ «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Έρευνα εκτίμησης αναγκών στην περίοδο της πανδημίας από το Κέντρο ΟΚΑΝΑ «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» διεξήγαγε εμπειρική ποσοτική έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση των απόψεων γονέων, εκπαιδευτικών, καθώς και της ευρύτερης κοινότητας που συνεργάζεται, σχετικά με τους τρόπους που θα επιθυμούσαν να συνεργαστούν και τη συναισθηματική/ ψυχική τους υγεία, πριν και κατά την περίοδο του κορωνοϊού τον Μάιο του 2020.

Αξιοποιήθηκε ως ερευνητικό εργαλείο ανώνυμο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, το οποίο διανεμήθηκε σε πληθυσμό 313 παραληπτών από τον διευθυνσυνογράφο του email του Κέντρου Πρόληψης.

Το δείγμα που απάντησε ήταν 131 άτομα (το 91,6% ήταν γυναίκες και το 8,4% άνδρες). Το 43,5% των ερωτηθέντων είναι δημότες Κηφισιάς και το 56,5% είναι δημότες όμορων Δήμων, που δεν έχουν ανάλογο Κέντρο Πρόληψης (Μαρούσι – Πεύκη, Πεντέλη, Διόνυσος κ.λπ.).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων σχετικά με την επαγγελματική τους ιδιότητα, απάντησε ότι είναι σε ποσοστό 26% ιδιωτικοί υπάλληλοι, ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό 17,6% και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 16,8%.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet