Αίτημα Γ. Θωμάκου για τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης
Κοινωνία

Αίτημα Γ. Θωμάκου για τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης

Έγγραφο αίτημα του Δήμου Κηφισιάς προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης απέστειλε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικολάου Ταχιάου, ότι η γέφυρα της Βαρυμπόμπης έχει πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να ανακατασκευαστεί.

Η επιστολή του Γ. Θωμάκου προς τον υφυπουργό έχει ως εξής:

« Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή σας, αναφερόμενος στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης και στη σημασία της ανακατασκευής της, δηλώσατε ότι “Η Βαρυμπόμπη έχει το πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να ανακατασκευαστεί”.

Η ανωτέρω δήλωσή σας εύλογα προκάλεσε, τουλάχιστον στον Δήμο μας, έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία.

Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στην υπ. αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/70928/4501/2-11-2021 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εγκρίνει την Τροποποίηση της υπ.αρ. 126119/8.2/2007 Κ.Υ.Α Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Έργου με τίτλο “Αυτ/μος ΠΑΘΕ, τμήμα Μεταμόρφωση – Υλίκη”, ως προς την κατασκευή και λειτουργία του Α/Κ Βαρυμπόμπης με την προσθήκη των προσωρινών νέων έργων στον κόμβο της οδού Ελαιών και Ερμιόνης, στην περιοχή Αδάμες Κηφισιάς. Στα συνοδά “προσωρινά νέα έργα” περιλαμβάνονται κατασκευή κυκλικού κόμβου (roundabout) στην οδό Ερμιόνης (Αδάμες) και διαμόρφωση φωτοσηματοδοτούμενου κόμβου στη συμβολή παραπλεύρου Εθνικής Οδού και Ερμιόνης.

Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, καθώς και όλοι οι όμοροι Δήμοι, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής (αρ. απ. 87/2020 Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής) και πλήθος άλλων φορέων έχουν έντονα αντιδράσει στα ανωτέρω.

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος μας, ζητεί να μας χορηγήσετε το συντομότερο δυνατόν οποιοδήποτε στοιχείο που αφορά στην στατική επάρκεια της Γέφυρας Βαρυμπόμπης ή και στην φερόμενη κυκλοφοριακή ανεπάρκειά της.

Τα στοιχεία ζητούνται για δύο λόγους:

1. Η διακοπή λειτουργίας της Γέφυρας Βαρυμπόμπης και τα συνοδά έργα – ρυθμίσεις, στη συνοικία των Αδαμών, θα προκαλέσουν δυσμενέστατες επιπτώσεις (κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές) σε αυτή.

2. Τα συγκεκριμένα έργα επαναφέρουν στην τοπική κοινωνία μας τη μόνιμη ανησυχία για την εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet