Ανακοίνωση προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών από τον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανακοίνωση προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών από τον Δήμο Κηφισιάς

Ανακοίνωση για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Η δωρεά αίματος αποτελεί μέγιστη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Το αίμα δεν παρασκευάζεται, δεν πωλείται και δεν αγοράζεται, παρά μόνο δωρίζεται στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από το την εθνικότητα, το φύλο, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία του.

Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει ως και τρεις ασθενείς, ενώ για τη λήψη της δεν απαιτούνται περισσότερο από 10 λεπτά. Η δωρεά αίματος γίνεται αποκλειστικά στις Αιμοδοσίες των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις και σε άλλους, μη νοσοκομειακούς χώρους, πάντα όμως υπό την οργάνωση και εποπτεία δημόσιου φορέα που σχετίζεται με την Αιμοδοσία.

Η Κηφισιά διαθέτει μέσα στα γεωγραφικά της όρια δημόσιο νοσοκομείο με υπηρεσία αιμοδοσίας: Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» βρίσκεται στην περιοχή Καλυφτάκη (Τιμίου Σταυρού και Νουφάρων). Η πρόσβαση στο νοσοκομείο μπορεί να γίνει είτε με ίδιον μέσο (υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ αποκλειστικά για αιμοδότες), είτε με δημόσια συγκοινωνία (γραμμή 543, από τον σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς).

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 9:00-13:30. Εκεί μπορείτε να δώσετε αίμα ή να κλείσετε ραντεβού για να δώσετε αιμοπετάλια. Το προσωπικό της Αιμοδοσίας θα σας υποδεχθεί και θα σας βοηθήσει ώστε η εμπειρία της αιμοδοσίας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και ασφαλής για εσάς. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας θα εξετάσουν το ιστορικό σας, θα σας μετρήσουν την πίεση και τον αιματοκρίτη, ώστε να διασφαλίσουν ότι μπορείτε να δώσετε αίμα. Θα σας δώσουν τις πληροφορίες που θέλετε πριν, αλλά και μετά την αιμοδοσία. Θυμηθείτε απαραιτήτως να φέρετε μαζί σας δημόσιο έγγραφο με την φωτογραφία σας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο, άδεια παραμονής) ώστε να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση του αιμοδότη.

Επίσης με μια σύντομη διαδικασία μπορείτε να εκδώσετε την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη όπου καταγράφονται όλες οι αιμοδοσίες σας και σας παρέχει τη δυνατότητα να έχετε την πληροφόρηση για το απόθεμά σας διαδικτυακά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε από  8π.μ. έως 8μ.μ. στα τηλέφωνα της Αιμοδοσίας: 210 3501562, 210 3501725. Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε την Επισκέπτρια Υγείας της Αιμοδοσίας στο τηλέφωνο 210 3501553 κατά τις ώρες 8π.μ.- 2μ.μ.

Περισσότερη ενημέρωση για την αιμοδοσία γενικά μπορείτε να έχετε στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Κηφισιάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet