Απομακρύνθηκε ο μεταλλικός συμπιεστής απορριμμάτων από το Κεφαλάρι
Κοινωνία

Απομακρύνθηκε ο μεταλλικός συμπιεστής απορριμμάτων από το Κεφαλάρι

Σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου Κηφισιάς επιχειρείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Ήδη, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου, η εικόνα είναι βελτιωμένη από τις πρώτες παρεμβάσεις που άρχισαν να γίνονται αρχικά στα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης και θα συνεχιστούν σε όλον τον Δήμο.

Μετά την αποκατάσταση προβληματικών σημείων συγκέντρωσης απορριμμάτων στο κέντρο της Κηφισιάς, σειρά είχε η απομάκρυνση του μεταλλικού συμπιεστή απορριμμάτων (press container) από την οδό Κολοκοτρώνη στο Κεφαλάρι και η τοποθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο υπογειοποιημένων κάδων.

Η  αρμόδια αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη σύντομα θα παρουσιάσει το νέο σύστημα διαχείρισης κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων, το οποίο θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικά ραντεβού περισυλλογής τους.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες και τους καταστηματάρχες ότι επιβάλλεται να διαχωρίζουν τα πράσινα απορρίμματα από τα οικιακά και τα ογκώδη απορρίμματα. Ο Δήμος Κηφισιάς εκτός από το περιβαλλοντικό κέρδος είχε και οικονομικό από τα πράσινα απορρίμματα (μείωση εξόδων από τη χωματερή). Ενδεικτικά η διοίκηση του Δήμου, ότι το 2017 το κέρδος ήταν της τάξεως των 127.000 ευρώ, ενώ το 2018 στα  154.000 ευρώ.

«Ας εργαστούμε όλοι μαζί για έναν πιο καθαρό Δήμο» τονίζει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet