Γ. Θωμάκος: Καθήκον μας η διαρκής περιφρούρηση του δάσους Συγγρού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Καθήκον μας η διαρκής περιφρούρηση του δάσους Συγγρού

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατο της Ιφιγένειας Συγγρού, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), για την ευεργέτιδά του.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, ενώ χοροστάτησαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κατάρας και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Χρήστος Κυριακόπουλος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη του Δήμου Κηφισιάς στην προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του δάσους Συγγρού.

«Καθήκον μας είναι η διαρκής περιφρούρηση του δάσους Συγγρού με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διατήρηση και την προστασία του. Είναι ένας υπερπολύτιμος χώρος που επιδρά στη διαμόρφωση του μικροκλίματος και καθορίζει την ποιότητα ζωής», όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Ο κ. Θωμάκος, αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του Δήμου Κηφισιάς για την επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, με τριμερή χρηματοδότηση (Δήμος Κηφισιάς, Αμαρουσίου και κράτος) με αντιστάθμισμα την αναλογική παραχώρηση του χώρου για τις αθλητικές ανάγκες του Δήμου.

Λίγα λόγια για την Ιφιγένεια Συγγρού από τη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς

«Η Ιφιγένεια Ανδρέα Συγγρού ήταν μια από τις πρωτοπόρες γυναικείες φυσιογνωμίες της αθηναϊκής κοινωνίας στον τομέα της πρόνοιας. Μετά τον θάνατο του συζύγου της μερίμνησε για τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του, την ανέγερση του Νοσοκομείου “Ανδρέας Συγγρός”, ενώ προσέφερε δωρεές χρηματικών ποσών για τη βελτίωση του συστήματος ύδρευσης των Αθηνών και για την κατασκευή της λεωφόρου που φέρει το όνομα του εθνικού ευεργέτη. Επίσης, προχώρησε στη δωρεά του δάσους Συγγρού στην Ελληνική Γεωργική Εταιρεία (σημερινό ΙΓΕ)».

Την εκδήλωση τίμησαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέως Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, η γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρ. Καλογήρου, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου, Στ. Τσιπουράκης και Γ. Νικολαράκος, η αντιδήμαρχος Πεντέλης, Α. Αργύρη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ, Δ. Κυριακόπουλος, ο αντιπρόεδρος, Α. Κόκκαλης, οι πρώην πρόεδροι Ν. ΘυμάκηςΒ. ΈξαρχοςΠ. ΣκοτιδάκηςΛ. Καζακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet