Γ. Θωμάκος: Μήνυμα ομόνοιας με αφορμή την 25η Μαρτίου
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Μήνυμα ομόνοιας με αφορμή την 25η Μαρτίου

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, απηύθηνε το εξής μήνυμα:

Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα! Καλή δύναμη σε όλους μας! Αστείρευτη πηγή ανδρείας το ‘21. Η ανεξάντλητη δεξαμενή του δεν προσφέρει μόνο νάματα ευψυχίας, αλλά και συλλογικές αξίες.

Πρώτιστη: η Εθνική Συνοχή και Συνεννόηση. Τη συνοψίζει ο Γέρος του Μοριά στην ιστορική ομιλία προς τους μαθητές στην Πύκνα: «Εις τον πρώτο χρόνο της επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει κα την Θεσσαλία και τη Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη».

Σήμερα έχουμε πάλι πόλεμο και καθημερινά χάνονται 30 έως 100 Έλληνες από το αόρατο βόλι. Ταυτόχρονα η νοσοκομειακή άμυνα εξασθενεί και εξαντλείται.

Συνεχίζουμε όμως δυστυχώς και πάλι να φαγωνόμαστε με τους μικρούς και μεγάλους διχασμούς μας. Ακόμα μάλιστα και να διαδηλώνουμε κατά χιλιάδες! Στον πόλεμο!

Πιστεύω στην ενεργητική διάσταση των εορτασμών: Απαραίτητες οι επετειακές ταινίες και η εικονολατρία, αλλά πρέπει να γίνει προβολή στο μέλλον της Πατρίδας. Να ενισχυθούν με κίνητρα κι ευκαιρίες τα λαμπρά νεανικά μυαλά της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet