Δήμος Κηφισιάς: Τιμήθηκε η μνήμη του Παύλου Μελά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Τιμήθηκε η μνήμη του Παύλου Μελά

Μνημόσυνο για τον ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς, παρουσία, του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, με πρωτοβουλία του «Σωματείου Καπετάν Μίκης Ζέζας – Φίλοι Παύλου Μελά».

Το μνημόσυνο τέλεσε ο πρωτοσύγκελος πατήρ Κωνσταντίνος, συνεπικουρούμενος από ιερείς του Ναού. Αμέσως μετά έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην πλατεία του Κεφαλαρίου.

Ο κ. Θωμάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας:

«Ο Δήμος Κηφισιάς προσέρχεται με δέος και σεβασμό στο μνημόσυνο, για τον ήρωα που ανήκει στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό αλλά επιπλέον και στην Κηφισιά. Τον αισθανόμαστε επιπλέον και ως δικό μας ήρωα λόγω της ιστορικής οικίας. Επεδίωξε τη θυσία, γνώριζε το τέλος του, αλλά το επέλεξε για να ανάψει το φυτίλι για τη λευτεριά της Μακεδονίας. Θα μπορούσε από την ασφάλεια των Αθηνών, να ανέλθει στα ύπατα αξίωμα. Άκρα ικανοποίηση του Δήμου μας, για την αποκατάσταση της ιστορικής οικίας και τη λειτουργία της ως Μουσείο. Διαχρονική επιδίωξη του Δήμου καθώς και πολλών φορέων και προσωπικοτήτων, προεξάρχοντος του Σωματείου “Καπετάν Μίκης Ζέζας” και του αείμνηστου προέδρου του, Γιάννη Μελά. Σήμερα, εκτός από τη ψυχή του μεγάλου ήρωα, αγαλλιάζεται και η ψυχή του ευπατρίδη Γιάννη Μελά».

«Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς ξεκίνησε το 1904 για τον Μακεδονικό Αγώνα από την ιστορική οικία του επί της οδού Τατοΐου. Η οικία του ανήκει στη Σχολή Ευελπίδων κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά, Ναταλίας Ιωαννίδου και αποτελεί μνημείο της σύγχρονης ιστορίας με πλούσιο εκθεσιακό-μουσειακό-ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό. Τα σχολεία του Δήμου μας θα ανοίξουν τον κύκλο των προγραμματισμένων και οργανωμένων επισκέψεων στην ιστορική οικία», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, υποστράτηγος Γεώργιος Κωστίδη, ο ταξίαρχος Χαράλαμπος Μπαντιμαρούδης, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Αυλήτης και Γιώργος Σκορδίλης, οι εκπρόσωποι του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» Δημήτρης Αγγελίδης, Τζίνα Σιδηροπούλου, Παναγιώτης Ραυτόπουλος κ.ά.


Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet