Δήμος Κηφισιάς: Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το δικό τους μήνυμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέλνουν ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

«Τιμούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποκατάσταση και εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Τιμούμε τους φοιτητές που πάλεψαν για Δημοκρατία, ελευθερία και παιδεία. Η εικόνα της πύλης του Πολυτεχνείου, που πέφτει κάτω από τα τανκς, μας έχει σημαδέψει εδώ και 49 χρόνια. Μακριά από άγονες κομματικές διαιρέσεις, όλοι μαζί καλούμαστε σήμερα να κρατήσουμε όρθια τη πύλη της δικαιοσύνης, της συνοχής και της προόδου», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με ανάρτησή του τονίζει: «Ποτέ καμιά διδακτορία! Η εξέγερση του Πολυτεχνείου με γοήτευε και συγκινούσε από πολύ νέο. Το πάθος και θάρρος των νέων εκείνης της σκοτεινής ανελεύθερης εποχής. Εξίσου, με απωθούσε ανέκαθεν η συστηματική καπηλεία της επετείου. Έφθανε σε ωμή βία τουλάχιστον έως το 2000, μπροστά στο ιστορικό κτήριο, εναντίον φορέων που προσέρχονταν με σεβασμό να αποτίσουν φόρο τιμής. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη βροχή των νερατζιών. Δεξιοί κι αριστεροί είχαν τότε καταλάβει το Πολυτεχνείο κι έχουν θέση στον εορτασμό της επετείου. Κοινός μας εχθρός, ο φασισμός και τα γεννήματα του, παντού στον κόσμο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet