Εκδήλωση για δημιουργικό και ασφαλές σερφ@ρισμα
Κοινωνία

Εκδήλωση για δημιουργικό και ασφαλές σερφ@ρισμα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με τίτλο «Σερφ@ρω δημιουργικ@ και με ασφ@λεια» την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, παρόντος του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Δένδια και του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ομιλητή τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες και ειδικά τους γονείς για τις δυνατότητες του διαδικτύου και την ορθή αξιοποίηση του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς στνο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, τους συνεργάτες του και τον παιδοψυχίατρο – διδάκτωρα του ΑΠΘ Βάιο Νταφούλη για την παρουσία τους, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση της νέας τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Η γνώση και η εμπειρία θα μας καταστήσει ικανούς να διαχειριστούμε και να προλάβουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν στην ψηφιακή καθημερινότητα των παιδιών μας και να τα προστατέψουμε» υπογράμμισε ο κ. Ν. Χιωτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Όταν ήμασταν παιδιά, στη αλάνα που παίζαμε, οι γονείς μας ήξεραν πολύ καλά με ποιον παίζαμε. Ήξεραν τι κινδύνους αντιμετωπίζαμε. Ήξεραν τους γονείς των άλλων παιδιών. Μπορούσαν να μας προστατεύσουν. Σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είναι μάλλον εκτός των δυνατοτήτων. Εδώ λοιπόν χρειάζεται τεράστια προσοχή. Και τον ρόλο του γονέα έρχεται, στον βαθμό που μπορεί, να παίξει η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Να προστατεύσει τα παιδιά μας από τους μεγάλους κινδύνους και να τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο, που δίνει η επικοινωνία, που δίνει το αύριο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, στην ηλεκτρονική διαπόμπευση – cyberbullying και την πρόληψη αυτοκτονιών, καθώς και στις απειλές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ομιλία του ο κ. Μ. Σφακιανάκης υπογράμμισε ότι η Αστυνομία δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για ένα ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον και τόνισε ότι με τη σωστή χρήση του διαδικτύου μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια πράγματα. Για το cyber bullying επισήμανε ότι είναι ένα είδος τρομοκρατίας το οποίο υφίστανται καθημερινά περίπου 20.000 παιδιά παγκοσμίως. Τα παιδιά τόνισε πρέπει να αγνοούν αυτόν που τα ενοχλεί, να αποθηκεύουν τα μηνύματα που τους στέλνει και να ζητούν αμέσως βοήθεια.

Ο κ. Μ. Σφακιανάκης ανέφερε για τα social media ότι δεν υπάρχει σεβασμός των προσωπικών μας δεδομένων ούτε εγγύηση τήρησης μυστικότητας, ενώ για την ηλεκτρονική απάτη, υπογράμμισε ότι είναι αναξιόπιστα όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανακοινώνουν στον παραλήπτη ότι δήθεν κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή ότι μπορεί να διεκδικήσει μια ελκυστική επαγγελματική ευκαιρία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Μ. Σφακιανάκη να απαντά σε ερωτήσεις γονέων σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Στάθης Κύρλος, Νίνα Βλάχου, Μανώλης Κουρμαδιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Διονυσιώτης, Αντώνης Μπιτσάνης, Λίλα Παπαδημητρίου, Αγγελική Βαλασοπούλου, Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Περικλής Καραγιαννάκης και Αγγελική Συνοδινού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet