Εκδήλωση με θέμα «Σεισμός, επιπτώσεις, πρόγνωση, προφύλαξη, σχεδιασμός» στην Κηφισιά
Κοινωνία

Εκδήλωση με θέμα «Σεισμός, επιπτώσεις, πρόγνωση, προφύλαξη, σχεδιασμός» στην Κηφισιά

Ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σεισμός, επιπτώσεις, πρόγνωση, προφύλαξη, σχεδιασμός» διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 από τις 18:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα «Γαία» του Ιδρύματος Γουλανδρή (Λεβίδου, Κηφισιά, είσοδος από Όθωνος 100).

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς με θέμα «Σεισμός, επιπτώσεις, πρόγνωση, προφύλαξη, σχεδιασμός»

Οι ομιλητές από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), Ελισάβετ Δολόγλου, επικ. καθηγήτρια, σεισμολόγος, Αγγελική Τσιπούρα, MSc γεωφυσικός – σεισμολόγος και Φίλιππος Μπόνταρε, MSc φυσικός Περιβάλλοντος θα αναφερθούν στα αίτια δημιουργίας των σεισμών, στην τεκτονική του ελλαδικού χώρου, στην οποία και οφείλεται η υψηλή σεισμικότητα της χώρας μας, καθώς και σε βασικές έννοιες της σεισμολογίας.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν χάρτες σεισμικής επικινδυνότητας της Ελλάδας, αλλά και των μεγάλων ρηγμάτων που επηρεάζουν την Αττική.

Στο δεύτερο μέρος της διάλεξης οι ομιλητές θα προσεγγίσουν το σημαντικό αμφιλεγόμενο θέμα της πρόγνωσης των σεισμών δηλαδή την πρόβλεψη του χώρου, του χρόνου και του μεγέθους του επερχόμενου σεισμού.

Στο τρίτο μέρος της ομιλίας θα δοθούν χρήσιμες και πρακτικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών μέσα και έξω από το σπίτι πριν κατά την διάρκεια και μετά τον σεισμό.

Στην ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποχρεώσεις των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντισεισμική προστασία των Δήμων από τον πολιτικό επιστήμονα – διεθνολόγο, Κωνσταντίνο Μπαλωμένο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet