Ενημέρωση για τον καρκίνο από το Παράρτημα Κηφισιάς της ΕΑΕ
Κοινωνία

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το Παράρτημα Κηφισιάς της ΕΑΕ

Το Παράρτημα Κηφισιάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, μια πολύ επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση με αντικείμενο την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη, του θυρεοειδούς αδένα, αλλά και για τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου γενικότερα.

Μετά από σύντομη εισήγηση της προέδρου του Παραρτήματος, Πόπης Αθανασίου, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόππουλος, χειρουργός Μαστού, δ/ντής Κλινικής Μαστού του ΓΟΑΝΑ «ο Άγιος Σάββας», ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση και ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους της ΕΑΕ.

Ο πρώτος ομιλητής, ιατρός ουρολόγος Θεόδωρος Αναγνώστου, δ/ντής Ουρολογικής Κλινικής του ΓΑΟΝΑ «ο Άγιος Σάββας», ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Ακολούθησε ο ιατρός χειρουργός Γεώργιος Δημητρακόπουλος, δ/ντής ΝΙΜΤΣ, με θέμα καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα και τέλος ο ογκολόγος Χρήστος Πανόπουλος, δ/ντής Ογκολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών, ο οποίος μίλησε σχετικά με τις προόδους της ογκολογίας και τις νεώτερες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, ως χρόνιας ασθένειας.

Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Ασημίνα Σωτηροπούλου, υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Υγείας του Δήμου Κηφισιάς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος, μελών της ΕΑΕ, αλλά και πολιτών του Δήμου Κηφισιάς και όχι μόνον.

Ακολούθησαν σύντομες ερωτο-απαντήσεις και η εκδήλωση είχε, κατά γενική ομολογία, ενδιαφέρον, σοβαρότητα και οι εισηγήσεις των ομιλητών έτυχαν της αμέριστης προσοχής των παρευρισκομένων, όπως μας ενημερώνει το Παράρτημα Κηφισιάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet