Ερώτηση της βουλευτού Α. Αλεξοπούλου για τα διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγ. Στεφάνου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ερώτηση της βουλευτού Α. Αλεξοπούλου για τα διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγ. Στεφάνου

Ερώτηση για τα διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγ. Στεφάνου και το γκρέμισμα της γέφυρας της Βαρυμπόμπης κατέθεσε η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με την Ελληνική Λύση Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ερώτησή της η κ. Αλεξοπούλου αναφέρει: 

Κύριε Υπουργέ, 

Σύμφωνα με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για σχεδιαζόμενα έργα στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγίου Στεφάνου Αττικής, η οποία χρονολογείται από το έτος 2014, ενώ εγκρίθηκε τον μήνα Ιανουάριο 2018, αναμένεται να τοποθετηθούν διόδια διέλευσης οχημάτων στο εν λόγω σημείο. 

Επίσης, το έργο που προβλέπει η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει τη μετατροπή του κόμβου της Βαρυμπόμπης Αττικής σε κυκλικό δακτύλιο πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, σύμφωνα δε με το σχέδιο η ιστορική γέφυρα της Βαρυμπόμπης έπεται να γκρεμιστεί. 

Η όλη μελέτη, με όσα αυτή προβλέπει, προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά επ’ αυτής, βασιζόμενο στην απουσία ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων στην εν λόγω τοποθεσία. Ανάλογες αρνητικές αντιδράσεις προκλήθηκαν και σε κατοίκους, καθώς και στους αρμοδίους των Δήμων Κηφισίας και Αγίου Στεφάνου. 

Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι η όλη υπόθεση «πάγωσε» στη διάρκεια των προηγουμένων ετών, εφ’ όσον οι αρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος αρνήθηκαν να υπογράψουν την υλοποίηση της μελέτης. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Κατά πόσο κρίνεται από πλευράς του αρμοδίου Υπουργείου αναγκαία η κατασκευή των έργων που προβλέπει η ως άνω μελέτη, από τη στιγμή που προφανώς μετά το πέρας της κατασκευής τους προξενούνται περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες, από αυτά που φαινομενικά επιλύονται;

2. Έχοντας υπ’ όψη την αρνητική για το έργο στάση των αρμοδίων Υπουργών προηγουμένων Κυβερνήσεων, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, προτίθεστε να επανεξετάσετε την ολοκλήρωση του παραπάνω σχεδιασμού; 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet