Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού σε ημερίδα της Προνόη
Κοινωνία

Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού σε ημερίδα της Προνόη

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, πραγματοποίησαν, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης Μαρτίου, Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, είχε στόχο την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π. «Προνόη», εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διευθυντές σχολείων της περιοχής, επαγγελματίες ψυχικής υγείας,  εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, αν. καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄  Αθήνας, Ευαγγελία Σιαφαρίκα.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», ψυχολόγος Υγείας MSc-ψυχοθεραπεύτρια Σωτηρία Μακαρώνη, η οποία παρουσίασε τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» για τον Σχολικό Εκφοβισμό. Το Κ.Π. «Προνόη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναπτύξει μια δέσμη ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρείας κοινότητας στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού το οποίο περιλαμβάνει βραχείες βιωματικές ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, ομιλίες σε γονείς, επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς κ.ά.

Ακολούθως, η επ. καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνος ΜΕΥ, Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείου Παίδων Π & Α. Κυριακού, Άρτεμις Τσίτσικα, συνδυάζοντας την πλούσια εμπειρία της Μονάδας από τη δουλειά με εφήβους, ανέπτυξε σε βάθος το θέμα του Σχολικού & Διαδικτυακού Εκφοβισμού περιγράφοντας την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και προτείνοντας κατευθύνσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Την ημερίδα πλαισίωσε η Ομάδα Εθελοντών του Κ.Π. Προνόη, μοιράζοντας χειροποίητα βραχιολάκια στους συμμετέχοντες, κατά την είσοδό τους με το μήνυμα STOP BULLYING.

Η Επιστημονική Ομάδα του Κ.Π. Προνόη απαρτίζεται από την ψυχολόγο Υγείας, επιστημονικά υπεύθυνη, Σωτηρία Μακαρώνη, την κοινωνική λειτουργό, αν. επιστ. υπεύθυνη, Διονυσία Γιαννοπούλου και τις κοινωνικές λειτουργούς Βασιλική Αλεξάκη και Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται:

  • Στον αριθμό τηλεφώνου 210 8082673.
  • Στο e-mail: [email protected]
  • Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης Προνόη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet